Ovo je vaš sastav za Italiju: Vrsaljko od prve minute, Olić ispred Pjace

Foto: Index Montaža

IZABRALI ste momčad koju bi Niko Kovač u petak trebao suprotstaviti Talijanima, u predviđenom sustavu s četiri obrambena igrača, pet veznih i jednim napadačem.
 
Prilikom izbora vratara nije bilo dvojbi, Danijel Subašić je premoćno izabran u konkurenciji Kalinića i Vargića.
 
 
Zanimljivo je bilo po pitanju obrane, gdje je najveći broj glasova odnio Domagoj Vida, a slijede ga Darijo Srna i Gordon Schildenfeld. Na posljednjoj poziciji u obrani izglasan je Šime Vrsaljko, koji je dobio manje glasova od konkurenta za prirodnu poziciju Srne, ali više od pretendenata na lijevu stranu obrane, Pranjića i Leovca, pa smo odlučili Vrsaljka postaviti na stranu obranu na kojoj je već znao uskakati i u klubovima i u mladoj reprezentaciji.
 
 
U vezi je četvorka Rakitić, Perišić, Kovačić i Brozović uvjerljivo izglasana, a peti po broju glasova je Ivica Olić, koji bi uz Perišića pokrivao poziciju krila. Rakitić je, inače, dobio i ukupno najviše glasova od svih ponuđenih igrača. a najbliži Oliću po glasovima bili su Pjaca i Badelj.
 
 
U napadu također nije bilo previše dvojbi, Mandžukić je dobio tri puta više glasova od Kramarića, a preostala trojka nije dobila vaše povjerenje.
 
 
 
 

Pročitajte više