Petra Martić lako do 2. kola kvalifikacija za Australian Open, Delić ispao

Foto: Hina

PETRA MARTIĆ prošla je prvu prepreku u kvalifikacijama Australian Opena pobjedivši Rumunjku Anu Bogdan sa 6:2, 6:3.

Rumunjka Ana Bogdan, 208. tenisačica na WTA ljestvici nije se pokazala opasnom suparnicom za Petru Martić (WTA - 183.) u 1. kolu kvalifikacija Australian Opena. Jedina hrvatska predstavnica u ovom turniru trebala je točno sat vremena za pobjedu 6:2, 6:3 u kojoj je po dvaput u svakom setu oduzimala servis suparnici, a sama spasila tek jednu break-loptu koju je imala Bogdan.

Martić će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv 18-godišnje Ruskinje Jelizavete Kuličkove (WTA - 159.) s kojom se dosad nikada nije susrela.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac, 21-godišnji Mate Delić nije uspio izboriti mjesto u 3. kolu kvalifikacija Australian Opena, nakon što ga je u 2. kolu s 4:6, 6:1, 6:4 svladao Amerikanac Chase Buchanan, 179. na ATP ljestvici.

 

Kaštelanin Mate Delić dobro je počeo dvoboj protiv 23-godišnjeg američkog tenisača Chasea Buchanana, ali nije uspio izboriti nastup u posljednjem kolu kvalifikacija u Melbourneu. Buchanan je slavio u dvoboju koji je trajao 90 minuta i u kojem je Delić nakon prvog seta imao samo jednu, neiskorištenu priliku za break u drugom gemu odlučujućeg seta.

Amerikanac je s dva breaka u drugom setu i još jednim u desetom gemu trećeg seta napravio preokret te po prvi put u karijeri izborio mogućnost probiti se u glavni turnir Australian Opena, za što će morati svladati Indijca Yukija Bhambrija (ATP - 314.).

Hrvatski muški tenis je tako ostao bez predstavnika u kvalifikacijama Australian Opena, a jedina predstavnica u konkurenciji tenisačica, 23-godišnja Dućanka Petra Martić, u četvrtak je u 1. kolu sa 6-2, 6-3 svladala Rumunjku Anu Bogdan. Sljedeća suparnica joj je 18-godišnja Ruskinja Jelizaveta Kuličkova.

Pročitajte više