Pierce sa sirenom šokirao Atlantu, Memphis opet nadigrao Warriorse

Foto: Hina

WASHINGTON WIZARDSI i Memphis Grizzliesi došli su do prednosti u serijama konferencijskih polufinala NBA lige.
 
Washington je u svojoj dvorani slavio 103:101 protiv Atlanta Hawksa i tako poveo 2-1, a koš odluke bio je djelo Paula Piercea, koji je sa sirenom pogodio od table za veliku pobjedu i slavlje Wizardsa.
 
Mogli su domaćini mnogo ranije riješiti ovaj susret, imali su na poluvremenu 13 poena prednosti, a na ulazu u posljednju četvrtinu i +19. Međutim, Hawksi su se vratili i omogućili ranije opisanu dramatičnu završnicu.
 
Pierce je s poenom odluke došao do ukupno 13 poena, a kod pobjednika najefikasniji sa 17 poena su bili Nene, Beal (sedam asistencija) i Porter, dok je 14 zabio Marcin Gortat. Za Atlantu su po 18 poena zabili Teague i Schroder, 14 DeMarre Carroll, a 12 poena uz deset skokova djelo je Ala Horforda.
 

 
Manje dramatično bilo je u FedExForumu u Memphisu, gdje su Grizzliesi pobjedom 99:89 preokrenuli seriju u svoju korist i sad i oni imaju 2-1. Na poluvremenu je bilo +16 za domaćine, a u nastavku se Warriorsi nisu uspjeli približiti dovoljno da zaprijete okretanjem rezultata u svoju korist.
 
Zach Randolph s 22 i Marc Gasol s 21 poenom predvodili su Memphis, s tim da je Gasol upisao i 15 skokova. Po 11 poena zabili su još Lee i Conley. Kod Golden Statea nije išao šut Stephu Curryju (8/21, za tricu 2/10), ali je on došao do 23 poena, dok je Klay Thompson zabio 20. Dvoznamenkasti strijelac bio je još i Harrison Barnes sa 16 poena.
 

Pročitajte više