Ovo je nedodirljivi trojac Manchester Uniteda. Svi ostali su na prodaju

Foto: EPA

TVRTKA INEOS Sir Jima Ratcliffea krajem 2023. godine osigurala je 25 posto udjela u Manchester Unitedu i tako preuzela upravljanje nad klubom, odnosno svim nogometnim operacijama. Ratcliffe, jedan od najbogatijih Britanaca, u ljetnom prijelaznom roku planira remont momčadi, pisao je Mirror, a to je tema i u The Telegraphu.

Puno igrača moglo bi napustiti mančesterski klub, koji se nalazi na šestome mjestu Premier lige i koji godinama luta nakon odlaska legendarnog trenera Sir Alexa Fergusona. Telegraph navodi da će vodstvo Uniteda razmotriti ponude koje stignu za sve igrače osim trojice, a oni su Kobbie Mainoo, Rasmus Hojlund i Alejandro Garnacho. Smatra ih se budućnošću kluba, a cilj je pronaći stopera, središnjeg veznjaka i napadača.

S druge strane, igrači koji bi mogli otići su Anthony Martial, Raphael Varane, Brandon Williams, Jadon Sancho, Antony, Mason Greenwood, Victor Lindelof, Christian Eriksen, Donny van de Beek i Casemiro. Prodaja Marcusa Rashforda nije nužna, no ako bi se pojavila zadovoljavajuća opcija, a igrač poželio otići, posao bi se mogao dogovoriti.

Tko je nedodirljiva trojka Manchester Uniteda?

Mainoo je 19-godišnji vezni igrač, koji se ove sezone iznenađujuće probio u početni sastav trenera Erika Ten Haga. Dosad je upisao 30 nastupa za prvu momčad i pritom postigao tri i asistirao za jedan gol. Debitirao je i za reprezentaciju Engleske te bi se mogao naći na popisu za Europsko prvenstvo. Ugovor s Unitedom ima do 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.

Hojlund je 21-godišnji napadač s 14 golova i dvije asistencije u 38 nastupa za klub iz Manchestera. U ljeto 2023. u poslu vrijednom 73 milijuna eura preselio se iz Atalante u United i potpisao ugovor do 2028., uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Ima sedam golova u 12 nastupa za Norvešku, a Transfermarkt ga procjenjuje na 65 milijuna eura.

Garnacho je 19-godišnji ofenzivac argentinsko-španjolskog podrijetla, koji je prošao Unitedovu akademiju, nakon čega se 2022. pridružio prvoj ekipi. U aktualnoj sezoni redovno igra kod Ten Haga, pa je tako u 45 nastupa zabio devet i namjestio pet golova. Ugovor ima do 2028., a vrijednost mu je, prema Transfermarktu, procijenjena na 40 milijuna eura.

Pročitajte više