Popis čitatelja Indexa: Rakitić ispred Modrića, Šimunića ne želite u Brazilu bez obzira na presudu!

Ilustracija: Index 

DANAS u deset sati Niko Kovač objavit će širi popis za pripreme za SP u Brazilu. Nakon prijateljske utakmice s Malijem u Osijeku početkom lipnja, popis će skratiti na konačna 23 imena. U velikoj Indexovoj anketi nazire se postava koju naši čitatelji žele gledati u Brazilu, no do Sao Paula ima još vremena, a i neke su pozicije prilično izjednačene. Rakitić je za sada ispred Modrića, Vargić je prema vašim glasovima treći vratar, a Joea Šimunića bez obzira na suspenziju ne biste vodili na SP. Hoće li takav biti i konačan ishod? Glasati možete sve do završetka priprema za SP. Pokažite Kovaču što mislite....

Svi naravno "znaju" tko treba ne samo ići u Brazil, nego i igrati u prvih 11, kao i kako ćemo proći u skupini, ali i dalje, ali evo vam prilike da glasanjem, objektivno i pravedno odaberete 23 igrača koji su najviše zaslužili otići i igrati na SP-u u Brazilu.

Pratite Index Sport i na Facebooku!

Nudimo vam da odaberete od čak 40 igrača koji su više ili manje nastupali za Hrvatsku proteklih godinu dana, kao i nekoliko neizostavnih favorita menadžera i "neovisnih" novinara, čisto da vam otežamo izbor, ali i kako bi razmislili jesu li možda medijski sufleri ipak u pravu kada ih guraju Kovaču u avion.

Lica su vam dakako poznata, kao i njihova postignuća, ali evo malo o propozicijama izbora, kako se ne bi previše zaigrali i odabrali krnju momčad: Od pet ponuđenih golmana možete odabrati trojicu. Pletikosa je zacementiran na golu od prošlog milenija, kao što se zna da je Subašić prva alternacija, ali koga voditi u Brazil kao trećeg?

Braniča je na našem širem popisu 12, među koje smo postavili i bočne jurišnike, ali i Josipa Šimunića. Morate ih odabrati sedam.

Očekivano, najveća gužva je "tamo gdje smo tradicionalno najjači" - veznom redu, ali dok među 15 ponuđenih igrača (zovete ih osam) sve puca od kreacije, ideje, vica i šmeka, ozljedom Mate Maleša bitno smo zakinuti u destruktivnom dijelu sredine terena, ali shvatite to kao izazov za dodatno promišljanje koga voditi u Brazil. Naravno, ovdje ćete morati odgovoriti i na pitanje svih pitanja: Je li Alenu Haliloviću mjesto na SP-u?

Napad nudi najmanje dvojbi i izbora, jer od osam ponuđenih strijelaca birate petoricu. Ako ne gledamo po davnim zaslugama, sigurni su samo Mandžukić i Olić, a vi nam recite koga još pridružiti Posavskim goničima!

 

Pročitajte više