Posao od 30 milijuna eura: Iza Medveščaka će stati Centralna banka Rusije?!

Foto: Cropix / Nenad Dugi

MEDVEŠČAK u Rusiji, i najbolji hokejaši svijeta u Ledenoj? Već odavno jasno je da taj scenarij nije nemoguć jer koristi imaju i jedni i drugi. Da je drugačije, Rusi sigurno ne bi jamčili za Medveščak, niti bi Damir Gojanović krenuo u lov za 10 milijuna eura po sezoni, dok u međuvremenu pojedinim igračima ne može isplatiti bonuse. To je "sića" za okvire o kojima predsjednik Medveščaka razgovara ovih dana u Moskvi.

Njegovo prijateljstvo s Alexander Medvedevim, generalnim direktorom Gazprom Exporta i predsjednikom ruske lige, naravno nije zanemariva činjenica, kao ni sporazum o kraku južnog toka koji bi Hrvatsku preko Srbije trebao doći jeftini ruski plin. Možda je Medvedev dao jamstva za ulazak Medveščaka u drugu najjaču ligu svijeta, gdje je vrti golem novac, no prema informacijama koje smo dobili iza svega stoji Sberbank, treća banka Europe u većinskom vlasništvu Centralne banke Rusije. I Sberbank je odnedavno prisutan u Hrvatskoj jer je preimenovao Volksbank.

Kako god, Medveščak je izglancao financijska izvješća i predao KHL-u zahtjev za ulazak u ligu. Osiguraju li se sredstva za tri sezone, što je minimalno 30 milijuna eura, posjet KHL-ove komisije Zagrebu dogovoren za svibanj, bit će formalnost. S golemim ulaganjem u Medveščak Rusi će jasno zauzvrat tražiti više od dobrog PR-a i sigurno je da će imati određeni utjecaj u klubu. A to bi svima u potpunosti odgovaralo.

Odluka u svibnju

Vladimir Šalajev, potpredsjednik lige, potvrdio je da će uskoro provjeriti Medveščakova financijska jamstva.

Sastanci u Moskvi još su uvijek u tijeku, a detalje nam je javio Ranko Vučinić, glasnogovornik kluba.

"Vrlo samo zadovoljni ovom izjavom jer je potvrda posla koji radimo protekle 2 godine. Klub je ovih dana u intenzivnim razgovorima s predstavnicima lige, naš radni tim je u Moskvi u najbrojnijem sastavu. Detalje pregovora ne smijemo u ovom trenutku iznositi u javnost niti komentirati. Tijekom travnja, najkasnije početkom svibnja slijedi službeni posjet KHL delegacije u Zagrebu, a u međuvremenu i provjera poslovanja kluba, pregled i odobrenje financijskih planova, intervjui sa zaposlenicima. Završetak razgovora i finalna odluka očekuju se kroz mjesec do najviše mjesec i pol, do sredine svibnja"

Pročitajte više