Potpuno preuzimanje Cibone: Aco Petrović novi predsjednik!

Foto: Hina 

INDEXU je jutros potvrđeno da je Ivica Lovrić i službeno razriješen dužnosti u KK Cibona. Pročelnik gradskog ureda za sport, koji je obavljao i funkciju predsjednika Cibone, nakon tri godine odlazi iz kluba. Ostat će upisano da odlazi dobrovoljno, no moć mu je iz ruku izbio Milan Bandić koji s Acom Petrovićem potpuno preuzima vlast u klubu. Petrović je, naime, postavio novi Cibonin predsjednik na sinoć održanoj izvanrednoj Skupštini!

Službenim odlaskom Ivice Lovrića, koji u klub ne navraća od kraja prošle sezone kada je igračima obećao plaće i Euroligu, Bandić je zaključio svoju "smjenu generacije".

"Jučerašnjim raspuštanjem dosadašnje Skupštine završio je period predsjednikovanja g. Ivice Lovrića u čijem je mandatu Cibona prolazila kroz izuzetno zahtjevan sanacijski period, ali usprkos tome osvajala brojne trofeje - ABA Ligu u prošloj sezoni, naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2011./2012. i 2012./2013., dva puta Kup Dražena Petrovića (2012./2013. i 2013./2014.) te jedanput Kup Krešimir Ćosić“ (2012./2013.). Nova Skupština koja je izabrana jučer, po raspuštanju dosadašnje, broji pet članova: Aleksandar Petrović, Domagoj Čavlović, Slavko Kojić, Ivan Artuković i Zdenko Antunović", izvijestili su nas iz Cibone oko podnevna. 

"U razdoblju koje je pred nama planira se osnivanje Upravnog odbora koji će se u budućnosti priključiti navedenim upravljačkim tijelima Kluba", najavili su novi lideri Cibone u zajedničkoj izjavi.

Od početka rujna dio informatora gurao je u predsjedničku fotelju 25-godišnjeg Ivana Artukovića, iako se već tada ovaj scenarij s Acom Petrovićem mogao nazrijeti. Kada je Lovrić posljednjim trzajima pokušao preko Josipa Sesara zadržati utjecaj u klubu, Bandić mu je u par sati objasnio novi poredak. Uvjerio je Acu u jedno popodne i očigledno već tada odredio novog predsjednika. 

Kad će Cibona objaviti stvarni dug?

Domagoju Čavloviću povjeren je direktorski mandat u naredne četiri godine, a u Upravnom odboru još su i Bandićev pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, bivši direktor Cibone Zdenko Antunović te 25-godišnji izdanak Franckove dinastije Ivan Artuković. Jedan dio informatora gurao je člana Franckove uprave u predsjedničku fotelju već s početkom rujna, no scenarij s predsjednikom Petrovićem mogao se i tada nazrijeti. Artuković je s obitelji Petrović uplatio i vlastiti novac za sanaciju gorućih dugovanja. Njegov djed Milan, koji je također vodio Franck, jedan je od najzaslužnijih za razvoj Draženove europske Cibone. Franck je nekoliko puta napuštao Cibonu zbog pogubne klupske politike, no veza među njima ipak je neraskidiva. 

1. listopada označen je i kao datum kada bi trebao stići i ključan odgovor o stvarnim dugovanjima kluba. Je li vrijednost već založenih nekretnina uopće veća od ukupnog duga, posebice uz gradske kredite koje je Bandić lakoćom, posve netransparentno i višekratno doznačavao u klub. Gradonačelnik brižno zove USKOK da istraži njegove prethodnike u Ciboni, iako ima političku moć, građansko pravo, a vjerujemo i korisne informacije, da potakne sumnje nadležnih organa.

Pročitajte više