Predsjednik Kölna potvrdio: Podolski je od ljeta "Topnik"

PREDSJEDNIK Koelna Werner Wolf, obavijestio je klupski odbor da će njihova najveća zvijezda, Lukas Podolski, od ljeta biti novi igrač londonskog Arsenala. Prema pisanju Expressa, Wolf je iznio detalje dogovora s Arsenalom prema kojima će najbolji strijelac Kölna (16) predstojećeg ljeta preseliti na Otok.

Nadali su se u njemačkom Bundesligašu da bi veliki ugovor mogao nagnati Podolskog na ostanak, ali konstantni padovi i loši rezultati Kölna "natjerali" su ga na ovakav potez. Nijemcu je ovo druga avantura s matičnim klubom u koji se 2009. godine vratio iz Bayern Münchena. Ugovor s Kölnom bi mu istekao u ljeto 2013. godine.

Elia iz Juventusa želi natrag u Bundesligu

Nizozemski nogometaš Eljero Elia koji je ljetos za 9 milijuna eura prešao iz HSV-a u Juventus, već ovog ljeta bi nezadovoljan statusom kod trenera Antonija Contea mogao zatražiti povratak u Bundesligu. Ove je sezone Elia u samo tri navrata zaigrao za Juventus u Serie A, te jednom u Coppa Italiji, a nakon što mu je trener Conte otvoreno poručio da će teret utakmica do kraja sezone iznijeti igrači koji su i do sada slovili za prvotimce Nizozemac se okrenuo traženju odlaska iz Torina.

Interes za njegovim angažmanom iskazali su Schalke i, naravno, trener Wolfsburga Felix Magath koji u zadnje vrijeme dovodi sve što može s igračkog tržišta. Inače, ovaj je 25-godišnjak nakon mlađih dobnih selekcija Ajaxa preko Twentea je stigao u HSV, da bi dvije sezone kasnije transferiran u redove "stare dame". Osim njemačkih klubova za usluge ovog ofenzivnog veznjaka interes su pokazali i turski klubovi Fenerbahçe i Galatasaray...

Pročitajte više