Prevara na koju je nasjeo i Mamić završila na Malti

Foto: Skreenshot GNK Dinamo

"SRETAN sam što sam dobio ovu priliku. Znam kakav je Dinamo klub, ali vjerujem u sebe. Trenutno sam još u procesu rehabilitacije, ali siguran sam kako neće proći dugo prije nego sam opet na terenu. Za početak ću vjerojatno ići na posudbu kako bih se vratio u formu, a naravno da vjerujem kako ću brzo obući i dres Dinama te igrati u Ligi prvaka", izjavio je na predstavljanju u Maksimiru u kolovozu 2013. Alieu Darbo, čudnovati gambijski nogometaš, koji je u Zagreb došao s reputacijom velikog talenta s iskustvom Premiershipa, no na kraju se ispostavilo da je riječ o jednoj od najvećih prevara na koju su nasjela braća Mamić.
 
>Pojačanje iz Premierlige: Alieu Darbo potpisao za Dinamo!
 
>Gambijac koji je prevario Mamiće tužit će Dinamo UEFA-i
 
>Kako je Darbo nasamario Zdravka i osramotio Zorana Mamića
 
Naime, Darbo je uvjerio Mamiće da dolazi iz Wigana i da ima sjajne preporuke. Trik mu je upalio i s Modrima je potpisao ugovor na tri godine. Međutim, kad su iz engleskog kluba javili da nemaju pojma o kome se uopće radi, Mamići su da prikriju blamažu Gambijca ispratili iz Zagreba i ''kupili njegovu šutnju'' s 40 tisuća eura.
 
No, Darbo je s tom praksom nastavio i nakon zagrebačke avanture. Gambijac navodno mijenja klubove kao čarape, a u niti jednom nema odigrane niti minute.
 
Poslije Dinama, otišao je u talijansku Cortonu, pa u švedsku Landskronu, također, pokušao je i u  Nybergsundu, a hvalio se i kako je član Levantea.
 
Ipak, Darbo je na koncu ipak pronašao novi klub. Radi se o Mosti, prvoligašu s Malte.
 
Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se tamo zadržati.
 
Darbova priča neodoljivo podsjeća na onu stanovitog Carlosa Henriquea, zvanog Kaiser, bez sumnje najvećeg prevaranta u povijesti nogometa, a ako ne znate o kome se radi, slobodno pročitajte ovdje.
 

Pročitajte više