Priveden napadač na Duju Čopa: Unio mu se u lice i omalovažavao ga jer je prešao u Dinamo

Foto: Hina

SPLITSKA policija pronašla je 22-godišnjaka koji se prije tri tjedna, na Staru Godinu, htio obračunati sa nogometašem Dujom Čopom. U popodnevnim satima, 31. prosinca prošle godine, verbalno ga je napao u trgovačkom centru Joker, unio mu se u lice i svašta izgovorio. Index je pisao o tom neugodnom događaju za tada još uvijek Dinamovog napadača. Čop je u međuvremenu potpisao za Cagliari.

Policija je protiv 22-godišnjaka koji je napao Čopa podnijela optužni prijedlog za članak 6. Zakona o javnom redu i miru te članak 1. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Priveden je na splitski Prekršajni sud. Terete ga da je red i mir remetio na naročito drzak način te da je omalovažavao Čopa zbog njegovog prelaska u Mamićev klub. Za remećenje reda i mira zatražili su kažnjavanje do 30 dana zatvora, dok je za omalovažavanje zatražena novčana kazna.

Prekršajni sudac saslušao je okrivljenog te ga pustio na slobodu. Nešto je priznao, nešto i ne.

Predmet je sudac stavio u tzv. redovnu proceduru. Suđenje se nastavlja početkom veljače, kada bi trebao saslušati tri svjedoka. Zasada nije u planu da se ispita Čop.  

Pročitajte više