Turci: Livakovićev agent je u šoku, Fener je odredio cijenu za Hrvata

Foto: Profimedia

FENERBAHČE je krajem kolovoza prošle godine potvrdio da je u transferu vrijednom 6.65 milijuna eura iz Dinama doveo hrvatskog reprezentativnog golmana Dominika Livakovića i potpisao s njim petogodišnji ugovor. Devet mjeseci kasnije Livaković želi napustiti klub, pišu turski mediji.

Interes bi, pisalo se, mogao pokazati Olympiakos. Turski mediji navode da bi Konstantinos Tzolakis u ljetnim mjesecima trebao biti prodan, a Livakovića vide kao kvalitetnu zamjenu. U Olympiakosu se nadaju da bi posao dovođenja Livakovića mogli odraditi u transferu vrijednom između četiri i šest milijuna eura. U Feneru nemaju namjere raditi problem Livakoviću po pitanju mogućeg odlaska, no interes Olympiakosa mogao bi smanjiti iznos koji će istanbulski klub tražiti za hrvatskog vratara.

Počeo je razmišljati o odlasku nakon napada

Prema turskim medijima Livaković, podsjetimo, želi otići iz Fenerbahčea nakon napada koji je pretrpio za vrijeme i nakon utakmice u kojoj je njegov Fenerbahče na gostovanju pobijedio Trabzonspor 3:2 u 30. kolu turskog prvenstva. Nakon scena koje su uslijedile poslije susreta počelo se pričati o njegovom mogućem odlasku iz kluba.

Golmanu hrvatske reprezentacije u devetoj minuti sudačke nadoknade ukazivala se pomoć i u tom ga je trenutku netko s tribina nepoznatim predmetom pogodio u glavu. Glavni sudac je ubrzo označio kraj, a igrači Fenerbahčea počeli su slaviti pobjedu. Potom su navijači Trabzonspora s više strana utrčali u teren i napali suparničke nogometaše, pri čemu je jedan od huligana udario Livakovića šakom u glavu.

Transfer od 10 milijuna eura?

Sad turski mediji navode da je Livakovićev agent zatražio od kluba da mu se kaže pod kojim ga uvjetima može odvesti iz Fenera. Rečeno mu je da Livaković može biti prodan u transferu vrijednom 10 milijuna eura, što ga je, dodaje se, šokiralo, pa je podsjetio klub da je hrvatski golman kupljen za mnogo manji iznos. Iz kluba su poručili da nije isto prodavati igrače iz Fenerbahčea i Dinama te tako objasnili razliku u cijeni.

Pročitajte više