VIDEO Sudačka drama u Ligi prvaka. Karačić na koljenima, Dujšebajev utrčao u teren

Foto: EPA

MAGDEBURG je izborio polufinale rukometne Lige prvaka boljim izvođenjem sedmeraca od Kielcea. Bio je to dvoboj prošlogodišnjih finalista, a nakon što su rukometaši Kielcea bili bolji u Poljskoj s minimalnom razlikom, branitelj naslova uzvratio je na isti način na domaćem terenu u Njemačkoj.

Dramatični susret obilježila je i kontroverzna sudačka odluka na kraju utakmice. Kielce je imao napad za polufinale, a lopta je završila u rukama Daniela Dujšebajeva, koji ju je pod prekršajem bacio na crtu. Lucas Tournat je ondje nije uspio uhvatiti, ali jest Artsem Karaljok, koji je ostao na čistom ziceru, no švedski suci u tom su trenutku dosudili prekršaj nad Dujšebajevom.

VIDEO: Arena Sport

Karačić klečao pred sucima

Rukometaši Kielcea nisu se mogli pomiriti s tom odlukom, a jedan od najglasnijih u protestima bio je Igor Karačić, koji je klečao pred sucima. U nevjerici je bio i trener Kielcea Talant Dujšebajev, koji je utrčao na teren i držao se za glavu.

U drami sedmeraca nije bilo pobjednika ni nakon pet serija jer su rukometaši oba kluba bili precizni po tri puta. Sergey Hernandez Ferrer za Magdeburg i Andreas Wolff za Kielce obranili su svaki po dva udarca. Jedan od tragičara poljskog kluba bio je i Igor Karačić, koji je promašio sedmerac u prvoj seriji, dok Alex Dujšebajev u petoj seriji nije iskoristio šut za pobjedu.

Ferrer je to kaznio obranivši udarac Dylanu Nahiju u šestoj seriji, a Omar Ingi Magnusson zatim je zabio za prolaz Magdeburga. Magnusson je ujedno sa šest pogodaka bio najbolji pojedinac njemačkog sastava u 60 minuta, dok je goste s četiri gola predvodio Alex Dujšebajev. Karačić je imao tri pogotka i tri asistencije, a Sandro Meštrić je za Kielce upisao dvije obrane.

Pročitajte više