Priznao da je primao mito za "pošteno suđenje": Djedović ide u zatvor!

Foto: Fotomontaža/Index

STJEPAN DJEDOVIĆ priznao je krivnju da je kao član sudačke komisije Hrvatskog nogometnog saveza primao mito za "pošteno suđenje" u HNL-u!

Djedović se tako nagodio s tužiteljstvom, a osuđen je na dvije i pol godine zatvora, od čega 10 mjeseci mora provesti iza rešetaka. Ostatak kazne će mu biti "oprošten" ukoliko u narednih pet godina ne ponovi nedjelo. Djedovića je USKOK teretio za primanje 30 tisuća eura mita za "pošteno" suđenje Hajduku, a osim njega na optuženičkoj klupi našli su se i Željko Širić te Neven Šprajcer.

U vrijeme koje mora provesti iza rešetaka Djedoviću će se uračunati i tri mjeseca koje je već proveo u istražnom zatvoru od 9. prosinca 2011. do 8. ožujka 2012., navodi se u presudi koju je, nakon nagodbe, na današnjem pripremnom ročištu donijela sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Gordana Mihela Grahovac.

Podsjećamo, bivši potpredsjednik HNS-a i čelnik sudačke organizacije Širić je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora, dok je Šprajcer dobio uvjetnu zatvorsku kaznu i četverogodišnju zabranu obavljanja funkcija u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskog nogometnog saveza.

> Indexov specijal: Tko je štitio kriminal u hrvatskom nogometu

> Željko Širić ide u zatvor na četiri godine! Sutkinja: "U HNL-u se nešto moglo napraviti samo u dogovoru s njim"

> Ekskluzivno objavljujemo presudu Širiću: Skupljao je mito po parkiralištima i obećavao "poželjne" suce

Pročitajte više