Protiv Hrvatske će navijati 20 tisuća Bugara

Foto: Screenhot

IAKO su bugarski mediji najavljivali 30 tisuća navijača koji će zdušno pomagati svojim nogometašima svladati Hrvatsku, do petka ujutro je prodano oko 20 000 ulaznica.

Interes javnosti bio je slab sve do početka ovog tjedna kada su se počeli stvarati prvi redovi na blagajnama. Ugled Hrvatske i medijska kampanja u Bugarskoj pobudile su zanimanje posljednjih dana, a očekuje se da će do večeras broj navijača još porasti.

Bugarski savez, slično kao i hrvatski, pokušava napuniti stadion dijeleći ulaznice, pa je za školarce i srednjoškolce osigurao 500 besplatnih ulaznica.

Prema prognozama, na stadion Vasil Levski stiže i oko tisuću hrvatskih navijača.  Manja skupina Hrvata stigla je već sinoć na posljednji trening Kovačeve reprezentacije gdje su igračima pjesmom dali podršku, no nakon utakmice napala ih je skupina bugarskih ultrasa i otela im transparent.

Na osiguranju utakmice radit će 800 policajaca raspoređenih u i oko stadiona te u dijelu grada gdje će se okupiti hrvatski navijači prije dolaska na stadion. Osiguranje će na prilazima stadionu pretresti navijače kako bi spriječili unošenje pirotehnike, noževa, palica, staklenih boca, kao i parfema.

Utakmica u Sofiji počinje u 20:45.

Pročitajte više