Legendarni Bugar s Hajdukove klupe: "Ako nas Hrvati podcjenjuju, to je njihov problem"

Screenshot: Sportline-bg

LEGENDARNI bugarski trener 74-godišnji Ivan Vucov, koji je dvije godine vodio splitski Hajduk, istaknuo je da su Hrvati nogometna nacija s visokim samopoštovanjem.

"Hrvati su nogometna nacija s visokim samopoštovanjem. Hrvatska je dokazana nogometna sila, a i u reprezentaciji bivše Jugoslavije dio vodećih igrača bili su Hrvati, braća Vujović, Boban, Prosinečki. Sada Hrvatska ima u svojim redovima igrače iz najboljih europskih klubova, Modrić igra u Realu, Rakitić u Barceloni, Mandžukić u Atletico Madridu. To je velika prednost Hrvatske", rekao je Vucov za bugarske medije uoči sutrašnje utakmice u Sofiji.

Bugari čekaju Hrvatsku u 2. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo i garantiraju jak otpor, dok u hrvatskom taboru i od vide kao pozitivan rezultat.

Ivan Vucov je tijekom karijere bio izbornik Bugarske u dva navrata, vodio je najpoznatije bugarske klubove, a od 1987. do 1989. bio je trener splitskog Hajduka.

"Hrvati su tehnički jaki, nisu grubi, ne jurišaju, već igraju pametno, i bit će nam teško. Ako nas podcjenjuju, to je njihov problem. No, mi ne smijemo podcijeniti naše momke. Ukoliko budu na terenu ostvarili ono što od njih traži izbornik Penev, bit će dobro", dodao je Vucov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara