Prvi čovjek kosovskog nogometa: Imamo pravo biti član FIFA-e!

Foto: FFK Kosovo

DAN nakon FIFA-ine odluke da mladim i ženskim selekcijama te klubovima Kosova dopusti odigravanje prijateljskih utakmica sa svojim članicama, iz tamošnjeg saveza najavljuju punopravno članstvo u krovnim nogometnim organizacijama.

Predsjednik kosovskog saveza Fadil Vokri tvrdi kako ima pravo nadati se punopravnom članstvu u FIFA-i i UEFA-i. Trenutno ih spriječava otpor Srbije i većine UEFA-inih predstavnika u IO FIFA-e. Žestoko se protive Španjolska i Rusija, a zemlja koju ne priznaje više od polovice članica UN-a ne može postati član nogometnih organizacija, kao ni Međunarodnog olimpijskog odbora.

Blatter traži način kako da ugura Kosovo u FIFA-u, a da ne izazove bunt u osjetljivom političkom trenutku nakon što je i UEFA morala priznati Gibraltar, pa je pokušao postići kompromis daljnjom suspenzijom seniorske nogometne selekcije.

"Odluka FIFA-e je važna jer prepoznaje ulogu Kosova u međunarodnom nogometu. Razočarani smo jer je isključena seniorska momčad bez razloga. Predat ćemo zahtjev za članstvo, to je logično, priznaje nas 97 zemalja UN-a", rekao je Vokri, prenosi Blic.

Pročitajte više