Putin "trola": Dajte Blatteru Nobelovu nagradu

Foto: Getty Images / Guliver image 

SEPP BLATTER u Rusiji je dočekan kao pobjednik. U krilu ruskog predsjednika Vladimira Putina, kojem je omogućio golemu promociju dodjelom  domaćinstva SP-a, osjeća se vrlo sigurno i moćno. Za razliku, primjerice, od Kanade gdje je odbio nazočiti Svjetskom prvenstvu za žene, zbog straha od izručenja SAD-u. Prvi put od 1998. godine, otkako je predsjednik, nije dodijelio pehar svjetskom prvaku. Na čelu FIFA-e tehnički ostaje do 26. veljače. Švicarska je policija u suradnji s američkim vlasntima uhitila sedmoricu čelnika FIFA-e zbog sumnje u korupciju. Pod posebnim povećalom su Rusija i Katar. U St. Petersburgu, unatoč teškim optužbama, odražan je ždrijeb za SP. Blatter je dočekam aplauzom i asistirao je Putinu na otvaranju ceremonije.

"Rusija mora biti ponosna na svog predsjednika", kazao je Blatter tom prigodom.

Putin mu je odgovorio jednako milozvučno. 

"Ljudi poput Blattera zaslužuju posebnio priznanje. Svjesni smo svega što se oko njega događa, ali duboko vjerujem da su to neistine. Ne mogu povezati riječ korupcija s gospodinom Blatterom. Ako netko zaslužuje Nobelovu nagradu, onda je to on", rekao je Putin, a njegova je izjava izazvala silne reakcije na društvenim mrežama. 

Putin je prozvan najvećim trolom, a predloženo je da se Nobela dodijeli i Romanu Abramoviču za područje ekonomije zbog Chelseajevih transfera.

 

Pročitajte više