Rakitić: Ako Bog da, Hrvatska i Bosna vidjet će se u Brazilu

Foto: Tom Dubravec / Cropix

IVAN RAKITIĆ prokomentirao je situaciju u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP u Brazil.


"Teško da možemo biti prvi u grupi i direktno otići u Brazil, ali svi moraju znati da se još nismo odrekli prvoga mjesta. U narednom susretu domaćini smo Belgiji, sjajnoj reprezentaciji. Možemo ih pobijediti. Dat ćemo sve od sebe da to i učinimo i uoči zadnjeg kola priđemo im na dva boda", rekao je Rakitić.

"U posljednjoj utakmici gosti smo Škota kojima se želimo revanširati za iznenađujući poraz u Maksimiru. Sa tim bodovima i senzacijom Velsa u Belgiji bili bismo prvi. Zašto se ne nadati. Imamo pravo. No i ako idemo u dodatne kvalifikacije moramo proći dalje. Hrvatska je među 10 najboljih reprezentacija svijeta i mjesto joj je u Brazilu", dodao je.

Pohvalio je ostale reprezentacije regije...

"Općenito nogomet na Balkanu puno je napredovao i mnogo toga smo napravili. Lijepo je vidjeti sjajne igre i rezultate reprezentacije Bosne i Hercegovine. Drago mi je zbog puno mojih prijatelja u Bosni što će njihov državni tim igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Zaslužila je to BiH. Izbornik Safet Sušić i igrači napravili su veliki posao. Tu je i odlična Crna Gora još ima izgleda da igra na SP, mada će teško do neophodne pobjede u Engleskoj."

 

Pročitajte više