Raymond vodi Medvjede i sljedeće sezone: "Vraćam se po naslov prvaka!"

SEZONA za Medveščak je gotova, barem što se tiče EBEL-a. Medvjedi su u osnovnom dijelu sezone osvojili drugo mjesto, no na posljednjoj stepenici prije finala zaustavio ih je KAC. Iako se u polufinalu moglo bolje odigrati, u Medveščaku su zadovoljni nakon što su povukli crtu.

"Sezona je bila uspješna. Na početku nismo imali Kristana, Ouzas se privikavao i sa sportske strane nije bilo dobro. Ali, smo se prilagodili nakon povratka Kristana. Ovo je najuspješnija sezona, završili smo na drugom mjestu. U playoff smo ušli s velikim očekivanja, ali greške i nestrpljivost su nas koštale ispadanja", rekao je Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka.

Dobre vijesti donio je trener Marty Raymond - ostaje i sljedeće sezone.

"Hvala navijačima na nevjerojatnoj podršci, ovo nema nigdje u svijetu. Na početku smo imali probleme s vratarima, ali su kasnije oba dobro branila. Momčad je dobra, ali nam je u doigravanju nedostajalo discipline, neki su bili umorni, a neki su nam nedostajali. Prošle sezone Medveščak je bio osmi, a ove drugi", kaže Raymond.

"Ovdje se vraćam osvojiti naslov. Mislim da smo spremni i da nismo daleko od toga. ostajem sljedeću sezonu. Vraćam se jer mislim da možemo ostvariti naš cilj."

Letang: Ova publika zaslužuje naslov

I kapetan Alan Letang će po svemu sudeći ostati.

"Ovdje želim završiti karijeru. Pred nama su razgovori i vjerujem da ćemo se dogovoriti", kaže kapetan koji je uvjeren da Medvjedi mogu pokoriti ligu sljedeće sezone.


"Hvala navijačima, najbolji su u Europi. Sezona je bila uspješna i počinju pripreme za novu. Malo nam nedostaje da to napravimo, ovaj grad je za to spreman, a navijači to zaslužuju."

Želi li Raymond da Letang ostane?

"Trebam kapetana pa ako želi ostati mora biti kapetan. Prerano je još govoriti o imenima, pred nama su razgovori. Kontaktirali smo neka pojačanja, ali nismo sa svim igračima obavili razgovor jedan na jedan. Sve što mogu reći je da će biti promjena u momčadi. Neki igrači se ne uklapaju u moju viziju. Ima sjajnih momaka, ali ponekad to nije dovoljno da budete u momčadi."

Kristan: Sretan sam u Medveščaku

Robert Kristan jedan je od četiri igrača koji su u novom Medveščak u početka, posljednje tri godine. Ljubimac zagrebačke publike ima još godinu dana ugovora tako da bi i dalje trebali gledati broj 33 na vratima.

"Nisam očekivao da će se ovako klub razviti kad sam došao. Ali nakon prve sezone sam vidio da se događaju samo lijepe stvari. Navijači su nevjerojatni. Naravno da sam sretan kad skandiraju moje ime, ali oni time skandiraju cijeloj momčadi jer je ovo timska igra", rekao je Kristan koji je prokomentirao polufinale.

"Sudačke odluke su utjecale, ali se ne bih na to vadio. Malo nam je nedostajalo protiv KAC-a", rekao je Kristan koji kaže da je sretan u klubu i da ne razmišlja o odlasku.

Dodajmo i da je Medveščak Unicefu uručio ček od 141 tisuću kuna. Novac će se iskoristiti za sprječavanje nasilja u školama.

Pročitajte više