Real jedva preživio pakao Sofije: Benzema srušio Ludogorec

Foto: Fotomontaža/index, Hina

LUDOGOREC je pošteno namučio madridski Real u 2. kolu skupine B Lige prvaka. Bugarska momčad izgubila je 1:2, što joj je drugi poraz u dosadašnjem dijelu natjecanja, ali prema prikazanoj igri igrači Ludogoreca zaslužili su bod.

> Englezi u šoku: Navijači Galatasarayja napravili bakljadu na Emiratesu

> Atleticov gol razbudio uspavanku: Turan za pobjedu protiv Juvea, Mandžo iz igre ispraćen aplauzom

> Navijači Arsenala zahvaljuju Van Gaalu: Danny Welbeck s tri komada potopio Galatasaray!

Dva penala za Real u prvih 25 minuta utakmice

Real je katastrofalno ušao u utakmicu. Igrala se 6. minuta kada je Sergio Ramos nakon ubačaja iz kornera glavom proslijedio loptu na drugu stativu, a tamo se na sreću Ludogoreca pojavio Marcelinho koji je zakucao loptu u mrežu za šokantnih 1:0. Realu nije bilo svejedno u paklenoj atmosferi stadiona "Vasil Levski", a to se vidjelo i po Ronaldovoj reakciji u 10. minuti. Portugalac je imao priliku zabiti s bijele točke za izjednačenje, ali vratar Ludogoreca Stojanov refleksno je obranio njegov pokušaj.



Nervoza se uvukla u redove Reala, a gostima iz Madrida nikako nije odgovarala agresivnost domaćih igrača. Real je često znao zaprijetiti Stojanovu, ali Ludogorec bi im uvijek ekspresno uzvratio. Ipak, Real je u 24. minuti ponovno dobio priliku da iz najstrože kazne dođe do izjednačenja. Doduše, duel između Motija i Ronalda bio je vrlo dvojben, ali glavni sudac Craig Thomson iz Škotske nije imao milosti prema bugarskom sastavu. Ronaldo je drugi put bio precizan, iako mu je Stojanov bio na lopti.

Benzema u spas

Ludogorec se nije povukao već je krenuo po sva tri boda. Tako je Iker Casillas u nekoliko navrata u drugom dijelu morao spašavati svoju momčad. Carlo Ancelotti napravio je dvije zamjene oko 70. minute. Talijan je povukao s terena Hernandeza, Modrića i Isca, a ubacio je Kroosa, Rodrigueza i Benzemu. Upravo je Francuz u 77. minuti na asistenciju Marcela zabio za konačnih 2:1, a napadaču Reala ovo je bio osmi pogodak u posljednjih 14 utakmica odigranih u Ligi prvaka.
 

Nijemci bez problema do tri boda, Malmo šokirao Grke

Bayer je bez većih problema svladao Benficu. Utakmica je završila 3:1, a pogotke su postigli Stefan Kiessling, Son Heung-Min i Hakan Calhanoglu. Jedini pogodak za portugalsku momčad zabio je Salvio. Valja napomenuti kako Tin Jedvaj i Dario Krešić nisu nastupili.


Borussia je u 2. kolu bila bolja od Anderlechta s 3:0. Napadači Jurgena Kloppa bili su raspoloženi pa je tako Ciro Immobile zabio jedan, a Adrian Ramos dva pogotka.

Olympiakos je doživio neugodno iznenađenje u susretu protiv Malma. Naime, grčki je sastav nakon velike pobjede nad madridskim Atleticom doživio poraz na gostovanju u Švedskoj. Junak utakmice bio je Markus Rosenberg koji je zabio dva gola.

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više