Real u Gelsenkirchenu traži povratak forme

Foto: Guliver Image/Getty Images

DRUGA faza Realovog pokušaja obrane Lige prvaka (što otkako se igra ovaj format nije nikome uspjelo, a zadnja momčad koja je obranila naslov prvaka Starog kontinenta bio je Milan 1990.  predvođen onim famoznim nizozemskim tercetom) počinje večeras od 20:45 u Gelsenkirchenu.
 
Real je goropadno krenuo u ovogodišnji ciklus Lige prvaka te se je sa stopostotnim učinkom odradio grupnu fazu: šest utakmica i šest pobjeda. Međutim, sve to puno ljepše izgleda ovako statistički na papiru, nego što je zbilja tako u stvarnosti. Real je zaista igrao sjajno dobar dio sezone, došao do 22 uzastopne pobjede u svim natjecanjima, usput osvojio i svjetsko klupsko prvenstvo, no nakon poraza od Valencije 4. siječnja, kao da je sve krenulo nizbrdo. 
 
Uslijedili su porazi od gradskog rivala Atletica u Kupu kralja te posebno bolan u Primeri kad su ''kraljeve'' Mandžukić i društvo rastavili na proste faktore  i podarili im poker golova u Casillasovoj mreži.
 
Naravno, Real je u dvoboju protiv Schalkea favorit, velik favorit, no evidentan pad forme doveo je do toga da Ancelottijeva momčad u Njemačku ne putuje posve mirna i spokojna. Lani je u istoj fazi natjecanja Real protutnjao Gelsenkirchenom zabivši domaćinu čak šest golova (ukupno je bilo 9:2), no čini se da će ove sezone ''kraljevski'' klub imati puno teži posao.
 

''Neće biti lako kao lani. Schalke je uspješan u Bundesligi, dobro organiziran, remizirali su s Bayernom i jaki su u obrani. S novim trenerom postali su iznimno čvrsti u obrani. Mi, pak, imamo nekoliko ozlijeđenih igrača i bit će nam to težak izazov, no nema alibija, cilj nam je proći dalje'', izjavio je veznjak Reala Toni Kroos.
 
Real na megdan četvrtoplasiranoj momčadi Bundeslige dolazi bez Coentraa, Khedire, Ramosa i Jámesa (Modrića ionako nema već duže vremena), no da ne bude sve tako crno za momčad iz Madride, ohrabrujuća vijest je da Ancelotti može ponovo računati na Pepea.
 
Za razliku od lani, njemačku momčad vodi osvajač Lige prvaka s Chelseajem, Talijan Roberto Di Matteo, strateg koji je unaprijedio igru Schalkea, ubrizgavši joj čvrstinu, odlučnost i disciplinu, elemente koji su prošle sezone nedostajali.
 
Međutim, nije sve bajno ni u Gelsenkirchenu. Kao i Ancelotti, i Di Matteo ima problema s ozljedama. Nema Draxlera, Farfána, Goretzke i Kolašinca te prvog vratara Fährmanna. 
 
Da Realu neće biti lako, slaže se i legenda kluba s Bernabeua, ali i igrač koji je jedan dio karijere proveo u dresu Schalkea, Raul:
 
''Naravno da je Real favorit, no morat će to pokazati na terenu. Schalke će dati sve od sebe da igračima Reala pokvari planove i očekujem neizvjesnu utakmicu''.
 

Pročitajte više