Remek djelom protiv Bayerna Messi reprizirao sam sebe

Foto: Screenshot

BAYERN se do sedamdeset i neke minute još i dobro držao protiv Barcelone u grotlu Camp Noua.

Messi je dobar dio utakmice lijeno trčkarao sredinom terena, tek tu i tamo pokazavši zašto ga se smatra najvećim svih vremena, dok su Neymar i Suarez, preostale dvije trećine najmoćnijeg napadačkog terceta u povijesti nogometne igre, uglavnom pucali ćorcima.

A ono što bi i prošlo kroz poslovično discipliniranu njemačku obranu, zaustavljao je Manuel Neuer.

Međutim, petnaestak minuta prije kraja omaleni Argentinac je rekao ''dosta''. Najprije je sa 16 metara ljevicom probušio Neura, da bi samo tri minute poslije prihvatio Rakitićevu ''loptu s očima'', sjurio se s desne strane prema Neueru, ''slomio kičmu'' Jeromeu Boatengu, a onda desnom ''bezobrazno'' potkopao loptu, taman toliko da ju njemački div mogao samo tužnim pogledom ispratiti dok se ona lijeno spuštala u mrežu.

 
U tom trenutku 100 tisuća gledatelja je na Camp Nouu palo u kolektivni trans, a društvene mreže su se užarile. Dok je lopta još putovala prema bavarskoj mreži, bilo je jasno da će ovaj gol postati dio nogometne povijesti, baš kao ona dva gola ''Malog Zelenog'' Englezima ili gol Geoffa Hursta Zapadnim Nijemcima.
 
Komentatori širom svijeta su orgazmički u glas povikali kako nešto poput ovog nikad nije viđeno te da ovakav gol nitko nije u stanju zabiti osim čarobnog Argentinca.
 
Djelomično i jesu bili u pravu. Doista, osim Messija ovakav gol nitko ne može zabiti, no ''džepnom predatoru'' ovakvi ''bezobrazluci'' ni prije nisu bili strani.
 
Naime, Messi je identičan gol postigao prije točno šest godina na utakmici protiv Athletic Bilbaa.
Prosudite sami i pritom uživajte.
 

Pročitajte više