Repeša srušio Bilbao: "Možda i najbolja naša utakmica ove sezone"

Foto: Hina
 

CEDEVITA je sinoć na svom parketu u Domu sportova porazila košarkaše Bilbaa sa  89:79 i tako stigla do četvrte pobjede u šest utakmica u skupini Eurokupa.

> Cedevita srušila Bilbao!

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, napadački možda jednu od najboljih, ako ne i najbolju ove sezone. Ne zato što smo pogodili 13 trica, nego zato što smo doista bili disciplinirani. Obrana u prvom poluvremenu je mogla biti bolja, specijalno što se tiče povratka u obranu protiv ekipe koja je dosta starija od nas. Tu smo trpili i Gabriel nam je već u prvoj četvrtini zabio četiri trice. Čestitam dečkima na zasluženoj pobjedi i koš-razlici koja je završila u našu korist", izjavio je poslije pobjede trener Cedevite Jasmin Repeša.

Prvi strijelac Cedevite s 13 poena i četiri asistencije bio je Nolan Smith. Jusuf Nurkić zabio je 10 poena.

"Imali smo malo vremena za ovu utakmicu, ali smo se spremili na najbolji mogući način. Tamo smo s njima odigrali tijesno. Znali smo da možemo igrati bolje s njima. Dosta su stariji od nas i dobili smo ih na energiju mladih igrača", izjavio je Nurkić.

Kod gostiju je German Gabriel utakmicu završio sa 17 poena, a njihov trener Rafael Pueyo Mena na kraju je čestitao Cedeviti: "Utakmica je bila vrlo naporna za obje ekipe. Čestitam Cedeviti. Igrali su vrlo čvrsto, borili su se za svaku loptu i kontrolirali skok. Cedevita je bila agresivnija od nas. Mi smo se također borili, no nije bilo dovoljno."

U 7. kolu Cedevita će za tjedan dana gostovati kod belgijskog Belgacoma iz Charleroija.

Pročitajte više