Revolucionar Prosinečki testira Srbiju

Foto: affa.az

IZBORNIK Azerbajdžana Robert Prosinečki dogovorio je prijateljsku utakmicu sa Srbijom, koja će se odigrati 7. lipnja u Austriji. Hrvatskom stručnjaku dvoboj s Orlovima poslužit će kao priprema za kvalifikacijski okršaj s Norveškom.

S druge strane, Srbija će ovaj susret protiv izabranika Roberta Prosinečkog iskoristiti kao generalnu probu pred ključnu utakmicu protiv Danske u europskim kvalifikacijama. Naime, Srbija ima samo jedan bod nakon četiri odigrane utakmice i poraz u Kopenhagenu ujedno bi značio i kraj nade o plasmanu na Euro u Francuskoj.

Žuta revolucija azerbajdžanskog nogometa

Hrvatski protivnik u skupini H, reprezentacija Azerbajdžana, trenutačno je na predzadnjem mjestu s tri osvojena boda u pet odigranih susreta. Dolaskom Prosinečkog, Azerbajdžan je upisao i prvu pobjedu u kvalifikacijama (svladali su Maltu 2:0), ali Žuti ne namjerava stati samo na tome. On želi podići azerbajdžanski nogomet na višu razinu. 

Pregledom azerbajdžanskih medija, uočili smo da tamošnji novinari prate u stopu svog novog izbornika. Prosinečki je očito poslušao što je njegov prethodnik Berti Vogts pričao, a to je da je azerbajdžanski klupski nogomet u vrlo lošem stanju.


"Nemamo igrače koji bi mogli izdržati ritam od dvije utakmice u razmaku od dva, tri dana. To je problem cijelog azerbajdžanskog nogometa i klubovi su ti koji bi trebali više raditi s igračima. Moramo sjesti i raspraviti o svim problemima", rekao je Vogts.

Prosinečki se odmah bacio na posao. Obišao je gotovo sve klubove u zemlji, a prije nekoliko dana na red je došao i najpoznatiji azerbajdžanski klub - Neftči.

"Razgovarali smo o mnogim stvarima, a prije svega o tome zašto njihova momčad ne izgleda kao ekipa. Svi kao da igraju za sebe. Meni u reprezentaciji trebaju igrači koji će dati sve od sebe za ekipu. A, evo, gledao sam njihove utakmice u posljednjih pet mjeseci i nisam vidio napredak po tom pitanju", rekao je Prosinečki za Azeri Football.

O Kurbanovu i Hajduku

Azerbajdžanske novinare zanimalo je zašto Ruslan Kurbanov nema veću minutažu u Hajduku.

"Kad se on priključio Hajduku, sezona je već bila odavno počela. Onda je dobio novog trenera, kojem sam sve rekao o Kurbanovu, a siguran sam da će dobiti priliku u Hajduku i vidim ga u tom klubu i iduće sezone. Ruslanu treba malo vremena da se privikne na novo prvenstvo, novu zemlju", zaključio je Prosinečki.

Pročitajte više