Robben: Mandžin gol bio je ključan! Guardiola: Samo ne Atletico u polufinalu

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRENER Bavaraca Pep Guardiola bio je ponosan na prezentaciju svoje momčadi protiv Crvenih Vragova. Iako se u jednom trenutku činilo kako će nakon Augsburga doživjeti još jedan poraz u samo pet dana, u posljednjih pola sata Mandžukić i društvo razmontirali su Engleze.

"Nikad nije lako igrati protiv momčadi koja igra sa osam igrača u svom kaznenom prostoru. Pokušavali smo kreacijom i kratkim dodavanjima otvoriti prostor, ali bilo je vrlo teško, pogotovo u prvom poluvremenu".

"Nakon gola Manchestera, utakmica se ipak malo otvorila, što smo iskoristili na najbolji mogući način. Mislim da smo nakon 1:1 u prvom susretu, večer uistinu bila bolja momčad i da smo zasluženo u polufinalu."

"Koga bi želio tamo? Svaka momčad jaka je na svoj način. Real ima izvrsnu momčadi, pregršt sjajnih igrača koji također znaju kontrolirati loptu, poput Alonsa i Modrića. Chelsea mi se čini kao momčad s golemim iskustvom, Čech, Ivanović, Terry, Lampard, da ne govorim da je tu i Mourinho..."

"S druge strane Atletico Madrid ima jednu nevjerojatnu strast. Nakon 40 godina opet su u polufinalu, atmosfera u momčadi i među navijačima je upravo euforična. Bilo bi jako teško igrati protiv njih".

Robben: Mandžin gol je spasio stvar

Susret na Allian Areni kratko je prokomentirao i junak susreta, Nizozemac Arjen Robben, koji je upisao pogodak i dvije asistencije za konačni slom Manchester Uniteda.

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu. U drugo poluvrijeme smo ušli nešto lošije, jednostavno, ne možete tako igrati u Ligi prvaka. Primili smo taj gol i prava je sreća da smo se odmah vratili u susret golom Mandžukića. Vjerujem da je to bilo presudno", rekao je Robben.

"Naš cilj je da izborimo finale ovog natjecanja u Lisabonu. U petak ćemo dobiti novog protivnika, ma tko taj protivnik bio vjerujem u prolazak dalje" dodao je veznjak Bavaraca,
 

Pročitajte više