Robben: Pokazali smo koliko možemo

BAYERN je pobjedom nad Real Madridom 2:1 napravio veliki korak prema finalu Lige prvaka koje se ove sezone igra na njihovoj Allianz Areni. Trener Bavaraca Jupp Heynckes bio je i više nego zadovoljan, ali isto tako svjestan je da ga čeka paklenih devedeset minuta u uzvratu.

> Velika bitka Blaugrane i Bluesa: Treba li Barcelona pomoć nekog novog Friska, Ovreba ili Haugea?

> U Bayernu nema euforije: "Šteta što nam je Real zabio"

> Realu presudio Bayernov Španjolac: Gomezov gol zaliha za Madrid!



"Nije lako pobijediti Real Madrid. Željeli smo igrati s puno strasti i žara svih 90 minuta i tako je i bilo. Vrlo sam zadovoljan s predstavom moje momčadi tijekom svih 90 minuta. Nakon što je Real izjednačio, pokazali smo snagu karaktera", rekao je Heynckes.

"Moramo i u uzvratnoj utakmici u srijedu u Madridu odigrati na naš način, onako kako Bayern igra. Moji igrači znaju da će zabiti gol u Madridu. Važno je jedino da uspostavimo pravu ravnotežu između igre u napadu i obrani", dodao je Nijemac.

Robben: Izliječili smo rane od Dortmunda

Pobjeda je posebno razveselila Arjena Robbena koji je proteklog tjedna bio tragičar poraza od Borussije Dortmund kojim se Bayern oprostio od šanse za naslov prvaka.

"Pobjedom protiv Real Madrida dobili smo neku vrstu zadovoljštine nakon poraza od Borusije Dortmund u prvenstvu. Ovo nam je zadovoljština. Ostvarili smo dobar rezultat, ali moramo zadržati naš fokus na uzvratnu utakmicu gdje nas očekuje vrlo težak posao. Spremni smo. Pokazali smo u ovoj utakmici koliko možemo", izjavio je Robben, koji je u Muenchen stigao sa Santiago Bernabeua.


 
"Bilo je vrlo posebno igrati protiv Real Madrida. Teško za moju momčad, a za mene možda još i teže jer je to moj bivši klub. Jedino je bilo važno da odigramo dobro i pobijedimo. Učinili smo i jedno i drugo.

Franck Ribery, strijelac prvog gola za Bayern u 17. minuti, izjavio je:

"Vrlo sam sretan zbog svog pogotka i naše pobjede. Za naše samopouzdanje ovaj rezultat ima golemi značaj, ali, ovo je tek prvo poluvrijeme. Očekuje nas jako, jako težak posao na uzvratu u Madridu".

Pročitajte više