Robben priznao: Oprostite na simuliranju!

Foto: Hina

ARJEN ROBBEN bio je "junak" koji je za Nizozemsku u četvrtoj minuti sudačke nadoknade izborio jedanaesterac iz kojega je Klas-Jan Huntelaar donio pobjedu protiv Meksika i četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

> Nova nogometna nepravda: Nizozemci golovima u 88. i 93. minuti preokrenuli vodstvo Meksika

> Herrera našao krivca: "Suci su od prvog dana protiv nas"

Nakon utakmice Nizozemac je ipak priznao da je simulirao, no ne onaj pad koji se jasno vidi na usporenoj snimci, već jednu situaciju iz prvog poluvremena. Nije, međutim, ništa rekao u vezi penala koji je dosuđen nakon Robbenova teatralnog pada preko noge Rafe Marqueza, a za koji je meksički kapetan poslije ustvrdio da mu je Robben priznao simuliranje.

Robben se barem za nešto ispričao.

"Moram se ispričati. Ovaj posljednji je bio penal, ali u prvom poluvremenu sam simulirao. Ne bih to trebao raditi", rekao je Robben i dodao:

"Obično imam samopouzdanja kod izvođenja penala, ali ovaj put sam bio taj koji je oboren. Bio sam uvjeren da će Huntelaar zabiti. To je bio njegov trenutak. Nakon gola sam plakao od uzbuđenja, želimo osvojiti SP".

Meksikanci su drastično oštećeni, ali za plakanje je kasno.

Izbornik Meksika bijesnio je nakon utakmice na portugalskog suca Proencu, a Robbena je optužio da je čak triput na utakmici simulirao kako bi izborio penal. "Takvog igrača sudac mora kazniti. Da ga je opomenuo prvi put, drugi put bi bio isključen i ne bi bio u mogućnosti izboriti penal u nadoknadi", rekao je razočarani Herrera.

 

Pročitajte više