Rodgers predao naslov nakon šoka u Londonu: City je prvak!

Foto: Getty Images / Guliver image 

"PROKOCKALI smo naslov, Manchester City će biti prvak, a nama ostaje utjeha da smo u ovoj sezoni napravili ogroman napredak", kazao je nakon šokantnog remija kod Crystal Palacea (3:3) trener Liverpoola Brendan Rodgers. Liverpool je do 79. minute vodio s 3:0, a onda su u devet minuta primili tri pogotka i ispustili pobjedu koja bi ih ostavila u utrci za prvi naslov od 1990.

Liverpool jest na prvom mjestu, ali samo s bodom više od Manchester Citya, koji u srijedu na domaćem terenu igra zaostalu utakmicu protiv Aston Ville. U posljednjem kolu, 11. svibnja, Manchester City dočekuje West Ham, a Liverpool na svom stadionu igra protiv Newcastlea.

"Manchester City ima veliku šansu, iako Aston Villa nije lagan protivnik. Da smo večeras pobijedili, sve bi bilo drukčije, a ovako nas samo čudo može dovesti do naslova. Kada pogledate sastav Citya, teško je očekivati da kod kuće neće dobiti Aston Villu i West Ham", kazao je Rodgers.

Sinoćnji remi bio je previše za najboljeg igrača lige Urugvajca Luisa Suareza, koji je ove sezone s 31 pogotkom i 21 dodavanjem za zgoditak prevodio Liverpool. Urugvajac je odmah nakon završetka briznuo u plač, a suigrači su ga doslove morali iznijeti s terena.

Pročitajte više