Ronaldo u 90. osigurao prvu pobjedu Reala u novoj sezoni, Modrić sjajan

Foto: Index, Hina

PRVAK Europe Real Madrid pobjedom je otvorio novu sezonu španjolske Primere. S 2:0 na Santiago Bernabeuu porazio je Cordobu golovima Karima Benzeme i Cristiana Ronalda uz sjajnu igru Luke Modrića.

Vezni tandem Modrić - Kroos najviše je zadovoljio Ancelottija, funkcionirali su savršeno zajedno u oba smjera, Kroos je bio nešto ofenzivniji, izvodio je i kornere, dok je Luka loptama hranio najviše Ronalda, a onda i Balea, Benzemu i Jamesa.

Iako s novim pojačanjima Real ima zastrašujuć napad i vezni red, slabašna Cordoba koja se nakon više od četiri desetljeća vratila u Primeru namučila je europske prvake.

Bale i Ronaldo dugo su namještali svoje "topove", Velšanin je u 3. minuti loše pucao iz slobodnjaka, a Ronaldo u 19. propustio zabiti na Modrićevu asistenciju. I Luka je pucao, u 10. minuti sa 16 metara, ali metar pored gola. U 30. minuti ukazao se Benzema zabivši za vodstvo nakon ubačaja Kroosa iz kornera.

Gosti su stvorili nekoliko prilika, a najopasniji bio je Havenaar koji je u 45. pucao tik uz stativu Casillasovog gola.

Najskuplja Realova ljetna kupovina James imao je lijepu šansu u 60. minuti, ali mu je golman obranio udarac i odbijanac unutar šesnaesterca. U 71. je Cordoba izjednačila, ali gol je odmah opravdano poništen zbog zaleđa.

U 81. minuti Ronaldo je s lijevog boka prebacio na drugu stranu, a Bale pucao neprecizno sa nešto manje od 15 metara. Na isteku devedesete minute Cristiano Ronaldo odlučio je posljednji put iskušati sreću, primio je loptu na 30-ak metara od gola, okrenuo se i opalio, a lopta je završila u donjem bližem kutu za konačnih 2:0.
 

 

 

Pročitajte više