Ronaldova godina rekorda: Skinuo Raula u Ligi prvaka, a Puškaša u Realu

 Foto: Guliver Image/Getty images

CRISTIANO RONALDO igra najbolji nogomet života, te će 2014. godinu pamtiti po brojnim rekordima koje je srušio.
 
Portugalski nogometaš zaradio je nadimak "Kralj Europe" nakon što je postao rekorder Lige prvaka. U prošloj sezoni postigao je 17 pogodaka u tom natjecanju, tri više od dotadašnjih rekordera Van Nistelrooya, Messija i Altafinija. 
 
Prestigao Raula, lovi Messija u Ligi prvaka
 
Nakon što je iza sebe ostavio legendarnog Di Stefana, strijelca 49 golova u Europskom kupu, Ronaldo je nadmašio i drugu legendu kraljevskog kluba Raula. Dosad je zabio 72 gola u Ligi prvaka, jedan više od Raula, a dva manje od novog rekordera Messija.
 
U ožujku je Ronaldo s dva gola protiv Schalkea stigao do 242. gola u Realu, te je tako prestigao velikog Puškaša. Za taj broj pogodaka Portugalcu je trebalo 25 utakmica manje od velikog Mađara. 
 
Do 200 golova u Primeri za 57 utakmica manje od Messija
 
Godinu završava kao četvrti najbolji strijelac u povijesti Reala s 284 pogotka, pet manje od Carlosa Santillane, koji je na trećem mjestu najboljih strijelaca. Prvi je Raul s 323 gola, te bi se moglo dogoditi da Ronaldo već u 2015. postane najbolji strijelac u povijesti najtrofejnijeg europskog kluba. 
 
"Kralj Europe" je i "Kralj Primere", te "Mr. Hat-trick". Ronaldo je nedavno stigao do 200 golova u Primeri, a za to mu je trebalo samo 178 utakmica. Messi je, naprimjer, da bi stigao do 200 postignutih golova odigrao 235 utakmica.
 

 
Postao je i rekorder Primere po broju golova u prvih 15 kola, te po broju hat-trickova. Dosad ih je ostvario 23, jedan više od Zarre i Di Stefana.
 
Najbolji strijelac u povijesti Portugala i jedini Portugalac koji je zabijao na tri svjetska prvenstva
 
Ronaldo se upisao i u portugalsku povijest kao najbolji strijelac reprezentacije s 52 pogotka, te kao jedini nogometaš koji je zabijao za Portugal na tri svjetska prvenstva.
 
Godinu završava sa 61 postignutim pogotkom, te kao veliki favorit za obranu Zlatne kopačke, nagrade za najboljeg strijelca Europe.
 

Pročitajte više