Brutalan napad u klubu koji vode Hrvati. Zvijezdu pretukli, drugu zalili kiselinom

Foto: Profimedia

MALEZIJSKA nogometna javnost i vodstvo tamošnjega kluba Terranganu FC, koji vode hrvatski treneri Tomislav Steinbrückner i Ivica Vranješ, šokirani su napadima na dvije njihove zvijezde, koji su se dogodili ovog tjedna. Nepoznati napadači su u petak navečer 25-godišnjeg Akyara Rashida pretukli teleskopskim palicama ispred njegove stambene zgrade.

Rashidu su u pomoć prvi priskočili članovi obitelji, koji su ga odvezli u bolnicu s ozljedama glave i nogu. Rashid će vjerojatno biti OK, no puno teže prošao je njegov suigrač i reprezentativni kolega Faisal Halim. Njega je nepoznata osoba dan kasnije zalila kiselinom, ima opekline četvrtog stupnja i u kritičnom je stanju. O svemu je na Facebooku pisao i trener Ivica Vranješ.

"Nogometna Malezija je u šoku. Dva nogometna dragulja, igrači zbog kojih se dolazi na utakmicu. Oba sudbinski povezana s Terengganu FC. Akhyar Rashid, naše lijevo krilo, pretučen u petak navečer od strane maskiranih napadača ispred zgrade u kojoj stanuje, izudaran teleskopskom palicom po glavi i nogama.

Faisal Halim, kapetan reprezentacije Malezije, jučer prijepodne poprskan jakom kiselinom, trenutno pod operativnim zahvatima s četvrtim stupnjem opeklina i životno je ugrožen. U ovoj, inače mirnoj zemlji čiji navijači obožavaju nogomet, ovo je presedan. Nadamo se da će policija pronaći počinitelje, a svi skupa moliti da se ova dva sjajna nogometaša i čovjeka što prije oporave", napisao je.

Nogometna Malezija je u šoku. Dva nogometna dragulja,igrači zbog kojih se dolazi na utakmicu. Oba sudbinski povezana sa...

Posted by Ivica Vranješ on Tuesday 7 May 2024

Motivi i razlozi napada na nogometaše nisu poznati. Obojica su zvijezde svoje reprezentacije; Halim je u 29 utakmica zabio 14 golova, a Rashid ima čak 45 nastupa i upisao je deset golova. Policija istražuje slučaj.

Pročitajte više