Ronda već postala prvakinja i dobila pojas, bori se na UFC-u 157!

Foto: Tracy Lee

DANA WHITE  još je ranije najavio da će Ronda Rousey već u svoju debitantsku borbu u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji ući kao prvakinja, a to je sada i ostvario. U četvrtak joj je službeno pred novinarima dodijelio pojas prvakinje, prvi u povijesti te organizacije!

Trenutno najbolja svjetska borkinja ima već i ugovorenu prvu borbu u UFC-u, no neće se raditi o okršaju protiv Cris Cyborg, kao što su mnogi željeli, već će joj protivnica biti Liz Carmouche. Cyborg je pristala spustiti kilažu i nastupiti u bantam kategoriji, no zatražila je ipak nešto više vremena jer smatra da joj dva mjeseca za takvo što nisu dovoljna.

Ronda će nastupiti 23. veljače na UFC-u 157 kao glavna borba večeri i nema sumnje da će se raditi o vrlo zanimljivom meču. Liz je u svojoj karijeri ubilježila sedam pobjeda i dva poraza, a zadnji put nastupila je u srpnju ove godine kada je gušenjem s leđa u drugoj rundi na priredbi Invicta FC-a svladala Kaitlin Young. Protekle godine borila se i za titulu prvakinje Strikeforcea, no tada nije uspjela pobijediti u meču protiv Marloes Coenen.

Ronda, s druge strane, još uvijek ne zna za poraz, ima šest pobjeda u nizu i to sve polugom na ruci, a vidjet ćemo hoće li taj nevjerojatan niz uspjeti nastaviti i u Anaheimu.

Pročitajte više