Rukavica je bačena - Big Nog: Želim Cro Copa!

Foto: Fightsite

LEGENDARNI Antonio Rodrigo Nogueira je stigao u Las Vegas dati podršku svom klupskom kolegi Andersonu Silvi koji se ovog vikenda u MGM Grand Garden Areni vraća u borilište nakon duže pauze. Silva i Diaz predvode UFC 183 koji je natrpan odličnim dvobojima, no publiku će ipak najviše zanimati povratak bivšeg UFC prvaka i po mnogima najvećeg borca svih vremena. Nama je najzanimljiviji dio intervjua koji je dao za MMA Fighting bio vezan uz Noguerin povratak i želju koju je izrazio. On, naime, želi našeg Mirka Filipovića kao prvog protivnika u kavezu nakon novog povratka.

Kako je "Minotauro" doživio povratak GOAT-a?

"Za mene je to vrlo emotivno. Gledati ga kako odrađuje press konferenciju, razgovara s vama novinarima. Vraća se... Znate, on je velika inspiracija za sve druge jer se vraća nakon jako teške ozljede za koju se mislilo da je i konačna. Meni se dogodila ista stvar prije dvije godine. Godinu dana sam pauzirao. Pričali smo mnogo prije ovog meča. Gladan je, želi se ponovno boriti, spreman je. Nick Diaz je odličan protivnik, borio se u velteru za naslov protiv GSP-a prije dvije godine. Dobar je na podu, dobar je u boksu...", izjavio je bivši Pride i UFC prvak u mikrofon Arielu Helwaniju.

Je li znao da će se Silva sigurno vratiti? Nogueira odgovara sa smiješkom...

"Znao sam da će se boriti. On je pravi vojnik i ima ogromnu želju. Već tri mjeseca nakon ozljede je trenirao, trenirao je polako, ali je trenirao. Svi ga želimo vidjeti ponovno gdje je bio i svi ćemo mu dati podršku."

"I ja sam bio u istoj situaciji. Slomio sam ruku, mnogi su rekli da se nikada neće vratiti. Kada se vrijeme mijenja boli me ruka, znam da je njemu isto. No, u takvim situacijama se morate prilagoditi, morate proći kroz probleme. Taj period je bio vrlo bolan, ali ga je izgurao. Sedam mjeseci je bio kod kuće kako bi odrađivao terapiju i na kraju se vratio."

Što je s "Big Nogom" i njegovim povratkom? Ovaj veliki borac posljednjih godina muku muči s lošim nastupima i velikim ozljedama. Ipak ne misli odustati...

"Vraćam se ove godine sigurno. U travnju 2014. sam slomio dva ligamenta na koljenu, ali sam prije mjesec dana počeo ponovno trenirati. I dalje nisam zdrav, ali se vraćam. Ove godine se sigurno borim, ali ne znam kada. Nisam pričao s čelnicima UFC-a o terminu i protivniku. Svi su dobri u teškoj kategoriji, ali Cro Cop je moja želja. Bit ću spreman za bilo koga", obećao je Nogueira.

Na kraju je bio upitan i o mogućem povratku Brocka Lesnara?

"Lesnar se vraća? Ne znam, ali može. Bila bi to bila dobra borba."

"Rukavica je bačena", no upravo ta rukavica je i bila očkivana jer je Filipović prilikom ponovnog potpisa za UFC naglasio da je u elitnu promociju stigao riješiti neke "dugove iz prošlosti". Ovakav meč bi odgovarao i čelnicima UFC-a s obzirom na to da je prvi dvoboj Cro Copa i Nogueire redovito proglašavan za jedan od najboljih i najintrigantnijih u povijesti sporta.  Hoće li se i realizirati, e to je već drugo pitanja na čiji ćemo odgovor morati pričekati makar do travnja kada Cro Cop prvo mora riješiti račune s Gabrielom Gonzagom.        

Pročitajte više