Rukometaši u šoku: Primili smo 34 gola, nemamo snage

Foto: Hina 

HRVATSKA je imala vodstvo protiv Norveške u prvom dijelu, no u dramatičnom nastavku igrači Željka Babića izgubili su utakmicu. Primili su čak 34 gola, zabili 31. I dalje su na prvom mjestu skupine zbog najbolje gol razlike, ali situacija na ljestvici je kompleksna. Četiri ekipe imaju po dva boda. Nema mnogo vremena za duboku analizu poraza. U utorak u odlučujućoj utakmici čeka Island.

"Teško mi je kazati zašto nismo bili pravi U ključnim trenucima smo griješili, u obrani nam je nedostajao koji prekid više", prva je izbornikova reakcija iz Katowica.

"Problem je u tome što nismo mnogo trenirali zajedno. Problem su i ozljede. Vidjeli ste da Marko Kopljar šepa, boli ga koljeno. Svi su načeti. Generalno, svi mogu igrati ali teško će pratiti ovako težak ritam. Pogreške su u tom slučaju normalne. Moramo vjerovati u sebe, ne smijemo se predati. Idemo pobijediti Island", dodao je Babić. 

Zlatko Horvat napomenuo je da poraz što prije treba arhivirati. 

"Nemamo puno vremena za plakanje. Čeka nas analiza Islanda. Vjerujem u nas. Norveška je odigrala jako dobru utakmicu. Nismo ih podcijenili, to je sigurno, no nedostaje nam snage za 60 minuta. Imali smo puno problema s ozljedama. Upadamo u crne rupe, to nam se ne smije događati. Možda smo u glavi već bili na utakmici s Islandom. Željeli smo pobjedu, ali nedostajalo nam je mirnoće. Treba nam i više kontakta u obrani, iako tu gubimo puno snage"

"Dopustili smo da nas pobijede"

Iskusniji igrači u Babićevoj momčadi na ovakve poraze još nisu navikli. Domagoj Duvnjak i nakon utakmice tražio je "time out".

"Bilo bi bolje da govorim hladne glave, još am u šoku. Primili smo 34 pogotka, to je ključ poraza. Promašili smo previše zicera. U drugom dijelu nismo igrali dobro", kazao je Duvnjak.

Marko Kopljar također je bio u nevjerici.

"Dopustili smo im da nas pobijede. Nismo zadovoljni. Moramo se okrenuti Islandu i pobjedom uljepšati prolazak u drugi krug"

 

Pročitajte više