Rukometašice krenule s pripremama za London: "Jedva čekamo Igre"

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija okupila se jutros u Zagrebu odakle je odmah krenula za Novigrad Istarski gdje će boraviti u sklopu prvog dijela priprema za Olimpijske igre u Londonu.

Na okupljanje su došle sve djevojke osim Mirande Tatari koja će doći večeras izravno u Istru, Dragice Džono koja će se reprezentaciji priključiti sutra te Katarine Ježić koja stiže nakon što s juniorskom selekcijom odradi Svjetsko prvenstvo u Češkoj.

"Tri tjedna nakon završetka kvalifikacija zaista su preletjela. Vidjet ćemo koliko su se cure uspjele odmoriti, ali i početi trenirati. Večeras ćemo imati prvi trening gdje ćemo vidjeti kakvo je stanje sa svakom od igračica. Nadam se da su odmorne i željne paklenog rada, bit će naporno", poručuje izbornik Vladimir Canjuga.

Njegove izabranice će do 28. lipnja trenirati u Novigradu, nakon toga slijedi od 30. lipnja do 8. srpnja u Delnicama uslijedit će najteži dio priprema, te od 10. do 20. srpnja ponovno u Novigradu, gdje će 17. i 19. odigrati dvije prijateljske utakmice sa Španjolkama.

Sa sadašnjeg popisa uoči Londona će otpasti šest imena: "Bit će mi jako teško odrediti 14 igračica, na pojedinim pozicijama imamo strašnu konkurenciju. Ne znam još uvijek hoćemo li ići s tri ili četiri krila, možda povesti jednu univerzalnu igračicu. Vidjet ćemo", kazao je Canjuga.

"U četvrtfinalu treba izbjeći Norvešku i onda možemo do medalje"


Maja Zebić uz Nikicu Pušić-Koroljević na lijevom krilu trebala bi biti među putnicama za London. Ipak:

"Mislim da nijedna cura nije sigurna, bit će prava borba na pripremama. Dugo smo čekale ovo, malo smo se odmorile i sad krećemo u naporan rad. Svi jedva čekamo otići na Igre. Ždrijeb je bio povoljan, ali trebalo bi u četvrtfinalu izbjeći Norvešku i onda će sve biti ok. Bila bi najsretnija s medaljom, ali bitno je pokazati dobru igru pa ćemo vidjeti što će biti", zaključila je Zebić.

Popis reprezentativki za pripreme:


1. Jelena Grubišić (Krim-Mercator)
2. Marta Žderić (Podravka Vegeta)
3. Ivana Jelčić (Podravka Vegeta)
4. Nikica Pušić-Koroljević (Podravka Vegeta)
5. Maja Zebić (Itxaco)
6. Aneta Peraica (Zaječar)
7. Anita Gaće (Podravka Vegeta)
8. Dijana Jovetić (Budućnost T-Mobile)
9. Dragica Džono (Zelina)
10. Andrea Šerić (Krim-Mercator)
11. Vesna Milanović-Litre (Podravka Vegeta)
12. Miranda Tatari (Podravka Vegeta)
13. Ivana Lovrić (Samobor)
14. Andrea Penezić (Krim-Mercator)
15. Kristina Elez (Krim-Mercator)
16. Sonja Bašić (Lokomotiva)
17. Lidija Horvat (Podravka Vegeta)
18. Žana Čović (Lokomotiva)
19. Maida Arslanagić (Nice)
20. Katarina Ježić (Lokomotiva)

Pročitajte više