SRPSKI PRVAK PREŽIVIO U CRNOJ GORI Budućnost se ispromašivala, Partizan na Zvezdin bratski klub

Foto: Getty Images / Guliver Image

PARTIZAN će igrati protiv Olympiacosa, bratskog kluba Crvene Zvezde, u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvak Srbije je, nakon pobjede 2:0 u Beogradu, odigrao bez golova u Podgorici protiv Budućnosti i time se plasirao u sljedeću fazu, te osigurao dvoboj protiv grčkog velikana. 

U glavnom gradu Crne Gore prvo poluvrijeme bilo je prilično monotono na ispunjenom stadionu pod Goricom, ali uz dvije velike prilike s obje strane. Prvo je u 35. Momčilo Raspopović centrirao s desne strane, a Miljan Vlaisavljević pogodio vratnicu. 

Gosti su uzvratili u 41, kada je nakon centaršuta Marka Jankovića iz slobodnog udarca branič Bojan Ostojić glavom također pogodio vratnicu.

Međutim, u drugom dijelu crnogorski prvak krenuo je na sve ili ništa i mogao praktički otvoriti uzvrat i odvesti susret u produžetke. Budućnost je prijetila, a u posljednjih 10 minuta stvorila nekoliko velikih prilika.

Ilija Tučević je u 79. ubacio iz kornera, a branič Filip Mitrović s nekoliko metara glavom poslao loptu pored lijeve vratnice. Bila je to ogromna prilika za domaćina, koji je nastavio stvarati pritisak pred golom crno-bijelih.

Već u 80. minuti Ivan Pejaković šutirao je s 15 metara, ali je njegov udarac sjajno uspio obraniti vratar Partizana Filip Kljajić. No, to nije bilo sve. Čudesnu priliku u 83. imao je Darko Nikač. Napadač Budućnosti izašao je sam na vratara Kljajića, ali se zbunio i propustio zabiti za vodstvo. Ipak, nastavio je akciju, ubacio za Alena Melunovića čiji je udarac uz desnu vratnicu skinuo gostujući vratar. 

Pokušavali su Crnogorci do samog kraja, no nisu uspjeli zabiti, pa je Partizan na kraju preživio i ispunio cilj u Podgorici. 

Pročitajte više