Sa SP-a protjerane baklje, vuvuzele i veliki transparenti

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVJETSKA nogometna federacija objavila je tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu kodeks ponašanja na stadionima koji će biti domaćini tog natjecanja, a stižu dobre vijesti za sve koje je iritirao zvuk vuvuzela na južnoafričkom Mundialu.

FIFA je, naime, izričito zabranila unošenje vuvuzela na stadione, a uz to na listi zabranjenih predmeta već se uobičajeno nalaze baklje, hrana, ali i veliki transparenti koje su dosad, primjerice, hrvatski navijači imali naviku koristiti na svim velikim natjecanjima.
 
Prema objavljenom kodeksu na ulazima će se oduzimati svi transparenti veći od tri četvorna metra, a ne dolaze u obzir ni zastave i transparenti preko velikog dijela tribine. 
 
Uz vuvuzele, zabranjeni su i svi ostali instrumenti koji proizvode veliku buku, u što spadaju primjerice megafoni, pa je jasno da će hrvatskim navijačima, kao i svim drugim, najveći adut biti glasnice.
Hrana i piće koje gledatelji misle konzumirati na tribinama može biti samo ono koje je kupljeno unutar stadiona, no to je ionako već ustaljena praksa na sportskim borilištima.

Pročitajte više