Sakrij se Leo: "Najgori" Messi Ronaldu predao Ligu prvaka

MARCA je Lionela Messija ocijenila najslabijim igračem uzvratne polufinalne utakmice Lige prvaka između Barcelone i Chelseaja.

Jednu od meč-lopti domaćini su propustili početkom drugog dijela kada je Messi promašio jedanaesterac pri rezultatu 2:1, ali nije samo zbog toga dobio četvorku, kakvu je još dobio domaći vratar Victor Valdes. "Ovo nije bio njegov dan. Makar je asistirao Iniesti kod drugog gola, promašeni penal je bio ključan", kaže Marca za Messija.

Messijev treći i najskuplji promašeni penal ove sezone

Messi je protiv Chelseaja promašio treći penal ove sezone, nakon što nije uspio savladati Sevillinog Javija Varasa i Valencijinog Diega Alvesa, došao je i najskuplji promašaj, od kojeg će mu sigurno trebati neko vrijeme da se psihički oporavi.

"Koliko će mu trebati da se oporavi?"


Poslije remija koji znači težak poraz, dugo je ostao nasred igrališta s majicom preko glave zabijenom u dlanove. Marca ističe kako je sportska nepravda što je Messi u sezoni kada je rušio sve rekorde na ovako ružan način spoznao koliko je tanka granica između veličanstvenog uspjeha i debakla.

Osmu utakmicu zaredom protiv Chelseaja nije postigao gol, a nakon što mu to nije uspjelo ni iz penala, raspredaju se priče koje uobičajeno krenu u takvim situacijama: O "uroku", "prokletstvu" i sličnom što Messija priječi da konačno zatrese mrežu Bluesa.


Najgora Leova noć: "Igrač o kojem Barca ovisi zakazao je u dvije ključne utakmice sezone"



"Svi znaju da Barcelona ovisi o Messiju, ali kako ne ovisiti o čovjeku koji zabije 63 gola prije kraja sezone?" retorički se pita Marca, ali i dodaje, kako je svemogući Leo zakazao u dvije ključne utakmice: "Nije ga bilo na terenu u najbitnijim dvobojima - El clasicu koji je odlučivao bitku za naslov i revanšu polufinala Lige prvaka.

"Ronaldu predaje Ligu prvaka i Zlatnu loptu"

Madridski list bez tuge podsjeća kako je ovo znhak predaje žezla u španjolskom i europskom nogometu: "Ovakvim raspletom sezone Messi se može nadati tek osvajanju Kupa dok ostaje bez onog što mu je do sada 'pripadalo' - Primere, Lige prvaka i Zlatne lopte. Cristiano Ronaldo pak, sada ima široko otvorene sve tri fronte."

Pročitajte više