Šarić najavio okršaj protiv Cedevite: Želim pobijediti Repešu!

Foto: FIBA Europe

OD NAJVEĆEG talenta hrvatske košarke Darija Šarića, koji je na Euru duboko zakoračio u seniorske vode i počeo potvrđivati svoj talent, puno se ove sezone očekuje u Ciboni.


I on sam tvrdi: "Osjećam se moćnije nakon nastupa na Euru".

"Mogu reći da se očekujem drugačije moćnije. Jer ako mogu igrati s takvim kvalitetama i takvim igračima, onda mogu i u slabijem natjecanju kao što je domaća i ABA liga. Osjećam da bi mogao biti bitan faktor".

Pri povratku u klub, Šarić je odradio samo jedan trening. Što kaže na momčad Cibone?

"Sviđa mi se momčad, imamo dobre igrače i potencijala. Kostur od prošle godine nadogradili smo s nekim igračima koji će biti nositelji. Dobri smo".

Osvajanje ABA lige, kaže, značilo bi mu puno, više od toga da bude proglašen najkorisnijim igračem lige.

"Cedevita i Cibona imaju roster da dođu do završnice. Zadatak nam je doći na Final Four i pokazati se u te dvije utakmice i to probati osvojiti. Primarno je da probamo ući u Euroligu, ali vidjet ćemo kako će se sezona odvijati. Nadam se da dolazi bolje vrijeme ne samo za Cibonu, nego i hrvatsku košarku općenito".

Ciboni će Cedevita biti najveći rival u Hrvatskoj.

"Sigurno će to biti pravi derbi i prava poslastica. Još su se vratila i dva najbolja hrvatska trenera da pomognu hrvatskoj košarci i to je to i za nas i za njih, samo se nadam da ćemo mi biti bolji".

"Moramo moramo biti agresivni prema Cedeviti"

Kako će mu biti igrati protiv izbornika Jasmina Repeše, koji će voditi Cedevitu?

"Sigurno da ću ga htjeti pobijediti, možda više nego i inače. Uvijek želim najviše. Cibona i Cedevita zadnjih godina su veliki rivali i to je dobro za košarku", rekao je Šarić i najavio prvi okršaj s Cedevitom u nedjelju.

"Idemo na pobjedu, moramo ući agresivno na njih. Gledao sam neke njihove utakmice kako su igrali rukomet s nekim momčadima jer nije bilo dovoljnog pritiska na loptu. Moramo imati dodatni motiv više i željeti pobjedu. Kvalitetu imamo, ali ovaj obvezni dio, zalaganje, moramo ispuniti", zaključio je Šarić.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu u nedjelju u 20:30 sati.

Pročitajte više