Schalke se neporažen izvukao iz istanbulskog pakla: Jones šokirao Drogbu i društvo

Foto: AFP

GALATASARAY nije uspio pobijediti Schalke u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Velika taktička bitka Fatiha Terima i Jensa Kellera završila je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Galatasaray, za koji su od prve minute igrali Didier Drogba i Wesley Sneijder, na krilima 50 tisuća navijača bolje je otvorio utakmicu. Sijevalo je sa svih strana pred golom Tima Hildebranda, ali Burak Yilmaz i Sabri Sarioglu nisu bili precizni. Ipak, Yilmaz je u 12. minuti na maestralan način pronašao put do gostujuće mreže. Loptom je prebacio svog čuvara, a zatim topovskim udarcem probio nemoćnog Hildebranda. Za Yilmaza je to sedmi gol u sedmom ovosezonskom nastupu u Ligi prvaka.

Pet minuta kasnije moglo je biti 2:0. Drogba je pucao, Hildebrand obranio njegov udarac, a na odbijenu loptu je natrčao Hamit Altintop i pogodio gredu. Kazna za taj promašaj uslijedila je u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Klaas-Jan Huntelaar je uzeo loptu na sredini, proigrao Farfana koji je sjajno istrčao kontranapad i asistirao Jermaine Jonesu koji je preciznim udarcem matirao Fernanda Musleru.


Drugo poluvrijeme donijelo je opreznu igru s obje strane. Galatasaray nije htio primiti još jedan pogodak koji bi vjerojatno značio kraj natjecanja, a Schalke je bio prezadovoljan s 1:1. Galata je napadala, ali nije stvorila pravu priliku. Najbolja je ona iz 77. minute kada je Yilmaz pucao pored gola. U sljedećem napadu je Hildebrand obranio i volej Sarioglua. Do kraja susreta Jones je još jednom propustio šokirati domaće navijače.

Uzvrat u Gelsenkirchenu igra se 12. ožujka.

Pročitajte više