Senzacija Cedevite u Euroligi: Skinula nepobjedivi Popovićev Žalgiris



CEDEVITA je u 6. kolu Eurolige došla do velike pobjede protiv Žalgirisa Kaunasa! Momčad Bože Maljkovića slomila je goste u Draženovom domu nakon dva produžetka, a susret je završio 108:106.

Veliku utakmicu odigrali su u prvom planu Bracey Wright, koji je u nekoliko navrata tricama spašavao Cedevitu, te Vlado Ilievski i Mickael Gelabale. Upravo je Gelabale bio najbolji strijelac Cedevite sa 23 poena, a uz navedeni trojac fantastičnu utakmicu odigrao je i Predrag Šuput.

Cedevita je u prvoj četvrtini bila dekoncentrirana u obrani. Gosti su prvih 10 minuta susreta završili s rezultatom 28:17. Ipak, u drugoj četvrtini Cedevita se probudila i počela je loviti visoku prednost Žalgirisa. Fantastični Wright pogodio je pred kraj četvrtine za vodstvo Cedevite, ali Žalgiris se ipak snašao te je s minimalnim vodstvom (40:39) otišao na odmor.

Odmah u nastavku igre Cedevita je pokazala svoju snagu. Green i Gelabale nemilosrdno su trpali koš Žalgirisa, a gostujući sastav spašavao je Marko Popović. Međutim, bez obzira na raspoloženog Popovića, Cedeviti je pripala treća četvrtina 63:60.

Posljednja četvrtina spada pod kategoriju "najbolji trileri", jer se vodstvo mijenjalo iz minute u minutu. Prvo je Cedevita imala uvjerljivo vodstvo pet minuta prije kraja okršaja 76:70, ali Popović je vratio svoju momčad u igru.  


Pri rezultatu 83:82 Cedevita gubi loptu u napadu. Popović pogađa za 85:82, a dvije sekunde prije kraja Wright se nebeski diže i tricom poravnava na 85:85.

Prvi produžetak završio je bez pobjednika (100:100), ali u drugom dijelu Ilievski je radio čuda. Prvo je tricom udahnuo Cedeviti novu nadu, a zatim se ponovno ukazao Wright koji je pogodio za 106:106. U posljednjim sekundama Žalgiris radi prekršaj, a sa slobodnih bacanja mirne je ruke bio Ilievski. Posljednji napad pripao je gostima, ali Jaaber nije uspio spasiti svoju momčad od prvog poraza u Euroligi.

Najefikasniji u redovima Cedevite bio je Gelabale s 23 poena i 10 skokova. Wright je dodao 20 poena, dok je Ilievski zabio 16 koševa. Žalgiris su predvodili Darjuš Lavrinović sa 24 poena te Marko Popović koji je ubacio 19 poena.

Maljković: Možemo mi i bolje

"Dobili smo veliku momčad. Ne samo zbog onoga što smo napravili do sada, već zbog onoga što smo napravili u budućnosti. Oni su dobra momčad s dugačkom klupom i zbog toga je naša pobjeda još veća. Moj moto je da je utakmica fešta, a da na fešti moraš biti pravi. Moraš igrati do posljednjeg atoma snage i čad da ako si izgubio da mirno spavaš. Mislim da ova momčad ima još rezerve da igra još bolje", poručio je Maljković nakon velikog trijumfa.

Cedevita - Žalgiris

Pročitajte više