Sergio Ramos pregovara sa Chelseajem, a Real pripremio 35 milijuna eura za Sterlinga

Foto: Hina

DANAŠNJI dan možda i nisu obilježili neki spektakularni transferi i obrati, na kapitalne ulove vjerojatno ćemo morati čekati još nekoliko dana koliko još traje zimski prijelazni rok, no svakako nije bilo dosadno.

Real je spreman ponuditi 35 milijuna eura za Rahhema Sterlinga koji nije baš zadovoljan u Liverpoolu, odbjegli Rijekin sin Mato Jajlo se izgleda skrasio u Palermu, a lako je moguće da ćemo ubrzo ponovo gledati Sergija Ramosa i Josea Mourinha, ali ovog puta u Chelseaju.

Pratite najfriškije vijesti vezane za zimski prijelazni rok na Indexu i sutra.

 

Prijelazni rok 27. siječnja:

22:00 Pisali smo već kako je Sergio Ramos odbio produžiti ugovor s Realom i na ljeto bi lako mogao otići na Otok. Arsenal i United ga žele, no najizglednije je da će Stamford Bridge biti nova destinacija 28-godišnjeg Španjolca. Ramosov agent je već u pregovorima s klubom iz Londona, a lako je moguće da se transfer i realizira zbog Josea Mourinha s kojim je Ramos biio u odličnim odnosima dok je Portugalac bio u Madridu.

20:00  Roma je dovela braniča Newcastlea Mapua Yangu-Mbiwu. Britanski mediji navode da će druga momčad Serie A platiti Englezima oko sedam milijuna eura, ali će najprije u Rimu igrati na posudbi.

 

19:00  QPR pokušava dovesti napadača Southamptona Danija Osvalda. Talijanski napadač igrao je na posudbi u Interu iz Milana, ali je odlučio da više ne želi igrati za momčad Roberta Mancinija i prestao je dolaziti na treninge.

18:00 Bild piše da je Ivica Olić, napadač Wolfsburga, pred povratkom u HSV.  Hrvatski reprezentativac dres HSV-a je već nosio od 2007. do 2009. godine kada je postao i ljubimac navijača kluba iz Hamburga.

16:45 Pisali smo kako su Everton, ali i još neki klubovi s Otoka zainteresirani za najboljeg igrača Dnjipra Konopljanku. Međutim, službena stranica ukrajinskog kluba piše kako je sjajni veznjak vrlo blizu realizacije transfera u Romu.

16:00 Mato Jajalo  novi je igrač Palerma. Tako pišu talijanski mediji, a ugovor navodno traje do 2016.


15:00 Luiz Adriano blizu je odlaska u Romu, a blizu odlaska iz Rome je napadač Mattia Destro. Talijanski mediji javljaju da je Milan postigao dogovor s Romom oko transfera povremenog talijanskog reprezentativca.

14:00 Samuel Eto`o novi je igrač Sampdorije! Kamerunski napadač u Genovu je stigao iz Evertona, gdje je proveo samo pola sezone. Za Everton je postigao samo četiri pogotka u 20 nastupa. S talijanskim klubom potpisao je ugovor do 2018. godine.

 

12:00 Roma je korak do realizacije 10 milijuna eura teškog transfera Luiza Adriana (27) napadača Šahtara i najboljeg strijelca u povijesti Srninog kluba, koji je do tog naslova došao ove sezone, kada je BATE Borisovu zabio pet golova u utakmici Lige prvaka, zbog čega ga je Uefa proglasila MVP-om grupne faze natjecanja. Ove jeseni Luiz Adriano postao je i najbolji strijelac "Rudara" u europskim kupovima s 32 gola, ali nakon osam godina u Ukrajini zaželio se promjene. Kao što možete vidjeti na fotografiji ispod naslova, Roma je itekako zapamtila svog budućeg napadača 2011., kada joj je zabio na Olimpicu za pobjedu Šahtara i eliminaciju Rimljana u osmini finala LP.

Roma ovog provjerenog strijelca kupuje po prokušanom modelu obesparenih talijanskih klubova; uzima ga na polugodišnju posudbu i za to Šahtaru odmah plaća 2 milijuna eura, a na ljeto zatvara posao s 8 milijuna eura odštete. Brazilac je već izrazio oduševljenje što se za njega zanima tako veliki klub, a blagoslov za transfer dali su vlasnik Ahmetov i trener Lucescu.

10:00 U nedostatku transfera koji bi se trebali realizirati odmah ili u sljedećih par dana, engleski mediji pišu kako je Real ponudio 26 milijuna funti za Raheema Sterlinga. Krilni napadač i jedan od najatraktivnijih mladih igrača na svijetu, upravo je po drugi put u posljednja dva tjedna odbio Liverpoolovu ponudu novog ugovora.

9:50 Nastavljamo s odbijenicama, kojih danas očito ne manjka: Koke, sjajni veznjak Atletica i jedan od junaka preproda koji klub doživljava pod Simeoneom, poručio je Manchesterima, Chelseaju i Arsenalu, kako mu ne pada na pamet otiči s Calderona.

9:30 Još jedna razvikana zvijezda ne ide nigdje, iako je se povezuje s transferom: Mario Balotelli, koji za razliku od fantastičnog Pogbe, već dugo igra očajno. Otkako je prošlog ljeta za 20 milijuna eura iz Milana prešao u Liverpool, u 12 prvenstvenih nastupa nije postigao nijedan gol, ali Brendan Rodgers, menadžer Redsa presjekao je posljednjih tjedana aktualne špekulacije: "Mario je dobar dečko u kojeg vjerujem iako mu nije išlo. Ostaje u Liverpoolu i na pada nam na pamet prodavati ga." Naravno, zato što nema drugog kluba osim Liverpoola, koji bi za neuravnoteženog Balotellija dao toliko bogatstvo.

9:00 Andrea Pirlo poručuje Manchester Unitedu: "Zaboravite da ćete vratiti Pogbu i živite i dalje u saznanju kakvu ste grešku počinili kada ste ga pustili da ode!" Ali, trener Allegri izjavio je kako bi Juve pusto Pogbu ako dobije ponudu od oko 100 milijuna eura. I drugi klub iz Manchestera želi Pogbu, a uz nekoliko desetaka milijuna eura, City je spreman u Italiju vratiti Stevana Jovetića.

 IGRAČ   DOLAZAK   ODLAZAK   PRIJELAZ
Mapou Yanga-Mbiwa Roma Newcastle Transfer
Samuel Eto`o Sampdoria Everton Transfer
Lucas Silva Real Cruzeiro Transfer
Marcelo Brozović Inter Dinamo Transfer
Gabriel Paulista Arsenal Villarreal Transfer
Martin Odegaard Real Stromsgodset Transfer
Wesley Hoedt Lazio AZ Transfer
Mauricio Lazio Sporting Posudba
Koen Casteels Wolfsburg Hoffenheim Transfer
Pantić Chelsea Partizan Transfer
Mauricio Lazio Sporting Posudba
Krystian Bielik Arsenal Legia Transfer
Suso Milan Liverpool Transfer
Alexandru Matel Dinamo Astra Transfer
Matija Nastastić Schalke Manchester City Posudba
Jermain Defoe Sunderland Toronto Transfer
Wilfrid Bony Manchester City Swansea Transfer
Carlos Gil Aston Villa Valencia Transfer
Yaya Sanogo Crystal Palace Arsenal Posudba
Sebastian Giovinco Toronto Juventus Slobodan transfer
Mehmed Alispahić Sarajevo Rijeka Slobodan transfer
Marin Tomasov Rijeka Munchen 1860 Slobodan transfer
Alessandro Diamanti Fiorentina Guangzhou Posudba
Duje Čop Cagliari Dinamo Transfer
Xherdan Shaqiri Inter Bayern Transfer
Tomaš Kalaš Middlesbrough Chelsea Posudba
Andrija Vuković Balikesirspor Split Transfer
Željko Brkić Cagliari Udinese Posudba
Miguel Layun Watford Granada Transfer

 Victor Valdes 

 Manchester United   Barcelona   Slobodan transfer 
 Alejandro Gonzales  Cagliari  Verona   Posudba 
 Edimar   Cordoba   Chievo   Posudba 
 Michael Keane   Burnley   Manchester United   Transfer 
 Tod Kane   Nottingham F  Chelsea   Posudba
 Lewis Baker  Sheffield W   Chelsea   Posudba 
 Masahudu Alhassan  Latina   Genoa   Posudba
 Mauricio Pinilla   Atalanta   Genoa   Posudba 
 Lass   Granada   Rayo V.  Posudba 
 Cani   Atletico Madrid   Villarreal   Posudba 
 Mauro Zarate   QPR   West Ham   Posudba 
 Fernando Torres   Atletico Madrid   Milan   Posudba
 Oriol Riera   Deportivo   Wigan   Posudba 
 Alessio Cerci   Milan   Atletico Madrid   Posudba 
Egor Filippenko  Malaga  BATE   Transfer 
 Mark Schwarzer   Chelsea    Leicester    Slobodan transfer 
 Lukas Podolski   Inter   Arsenal    Posudba 
 Enzo N. Perez   Benfica  

 Valencia  

 Transfer 

  

 

 


 

Pročitajte više