Sesar novi direktor Cibone: "Račun nam je blokiran, okrećemo se mladim igračima"

Foto: KK Cibona

JOSIP SESAR je od sutra novi sportski direktor košarkaškog kluba Cibona. Bivši igrač kluba sada će se okušati u novoj ulozi.

Sesar je 2011. u klubu vodio omladinski pogon. Rodio se u Mostaru u Bosni i Hercegovini. U KK Zagrebu je' 93 počeo igrati kao profesionalni košarkaš. Nakon šest uspješnih sezona u Zagrebu, 1999. je godine potpisao ugovor s Cibonom, s kojom je u sezoni 1999./2000. došao do četvrtzavršnice Eurolige. Sesar je bio član hrvatske mlade reprezentacije 1996. kad je na europskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj osvojila zlato. 

"U Ciboni ima u svakom slučaju puno posla. Prvi koraci će biti da sjednem sa trenerima i vidim u kojem smjeru su njihova razmišljanja. Na žalost Cibona ima veliki pritisak na leđima s obzirom da je blokiran račun na FIBA-i i da ne možemo dovoditi igrače izvana, međutim cilj kluba je jasan, da se ide s mladim hrvatskim igračima i da se njima da prilika i mislim da tu klinci iz Omladinskog pogona mogu vidjeti svoju priliku", rekao je Sesar.

S obzirom na nedostak novca treba se pogoditi s pravim pojačenjima, kaže Sesar. 

"Mislim da je Cibona na pravom putu. Dugovi su bili veliki i pisalo se svašta, međutim u posljednje tri i pol godine otkako je ova uprava došla i preuzela Klub mislim da se dosta toga saniralo i osvojilo trofeja više nego se očekivalo, znači nije izostao rezultat."

Pročitajte više