Sezona teških ozljeda: Koje zvijezde nećemo gledati u Brazilu?

Foto: Guliver Image/Getty Images

I DOK Zlatana Ibrahimovića neće biti na Svjetskom prvenstvu zbog loših rezultata švedske reprezentacije, a Joea Šimunića zbog nepotrebnog skandiranja "Za dom", mnoge zvijezde će smotru najboljih propustiti zbog ozljeda.

Victor Valdes pridružio se velikoj skupini nogometaša koji će propustiti Svjetsko prvenstvo. Vratar Barcelone i španjolske reprezentacije ozlijedio je ligamente koljena i pauzirat će šest mjeseci, te neće u Brazilu sa suigračima braniti naslov svjetskog prvaka.

Njemačka, jedan od najvećih favorita, u problemima je zbog ozljeda Holgera Badstubera, Ilkaya Gundogana i Samija Khedire. Bayernov Badstuber vuče ozljedu od studenog 2012. godine i još uvijek nije poznato kada će se vratiti. Gundogan, sjajni veznjak Borussije, odigrao je samo jednu utakmicu ove sezone, a i njegov povratak na travnjak do prvenstva je neizvjestan. Realov Khedira bi se uskoro mogao vratiti treninzima, ali je upitno u kakvom će stanju dočekati Svjetsko prvenstvo.

Engleze muče ozljede Arsenalovih igrača Thea Walcotta i Jacka Wilsherea. I dok će Walcott sigurno propustiti natjecanje u Brazilu, Wilshere bi se na travnjak mogao vratiti sredinom svibnja, ali će teško uhvatiti formu za prvenstvo.

Nizozemce je šokirala ozljeda ponajboljeg igrača Rome Kevina Strootmana. Talijanski klub potvrdio je kako zbog ozljede ligamenata lijevog koljena Nizozemac neće nastupiti u Brazilu.

 

Kolumbijske ambicije doživjele su veliki udarac ozljedom Radamela Falcaa. Fantastični napadač Monaca najvjerojatnije neće biti spreman za Svjetsko prvenstvo unatoč tome što mu oporavak ide bolje od predviđenog.

Upitan je nastup i Talijana Giuseppea Rossija koji je zadobio ozljedu koljena u siječnju na utakmici svoje Fiorentine i Livorna. Trebao bi se vratiti treninzima u travnju.

Japan će u Brazilu biti bez kapetana Makota Hasebea koji je krajem veljače imao novu operaciju na desnom koljenu, dok će Portugalci u Brazil putovati bez mlade zvijezde Brume.

Pročitajte više