Šifo otkrio zašto smo primili gol: Malo smo se opustili, protiv Italije ne smijemo!

U WARKI se pred novinarima ukazao dvojac idealan za tumačenje gola koji smo primili u Poznanju. Stipe Pletikosa, iskusniji od Gordona Schildenfelda, krenuo je "defenzivno":

"Razgovarali smo se među sobom o primljenom golu, ne želim otkriti sve karte, ali pronašli smo uzroke tih grešaka. To se protiv Italije ne smije ponoviti".

>>> TALIJANSKI REPORTER ZA INDEX: MODRIĆ JE GENIJALAC!

Na kraju, ipak se raspričao i otkrio: "Vidjeli ste da puno golova pada iz takvih situacija, moramo uložiti više koncentracije. Sjećate se zadnjeg prekida, imali su Irci još jednu takvu šansu. Naše greške plod su dekoncentracije i želje da ih se spriječi"

Gordon Schildenfeld koji je promašio loptu nakon McGeadyjevog centaršuta, apelirao je i na bolju reakciju u skoku, kod ničijih lopti. Na drugu, kako se kaže.

"Bilo je tu i malo opuštanja", priznao je Schildenfeld.

"U obrani se moramo bolje pokrivati. Bilo je i protiv Turaka brzih igrača koji su nam se ubacivali iza leđa, pa smo dobro rješavali njihova otvaranja. Imamo dovoljno vremena. Što se mene osobno tiče, osjećam se dobro. Nisam poljuljan"

"Protiv Iraca smo na trenutke osjetili nadmoć, znali smo da možemo pustiti neke stvari. Protiv Italije to ne smijemo niti možemo. Mnogo golova pada glavom na ovom prvenstvu (osam do sada na turniru, od 20 postignutih, op.a.), svi zatvaraju sredine da ne prime gol iz šuta, pa je logično da ekipe ide na ubačaje. Dosta je biti pola metra u prednosti, jer oni koji se brane moraju čekati da vide gdje im je suigrač, a gdje ide lopta", detektirao je Šifo.

Vjeruje da Talijane možemo pobijediti.

"Pa i da odigramo remi s Italijom, onda razmišljati o pobjedi nad Španjolcima."

"Slažem se sa Stipom da je Di Natale najteži njihov napadač za čuvanje. Španjolcima je pobjegao nekoliko puta. Balotelli je najlošije izgledao, ali on je top igrač. Protiv Irske smo bili koncentrirani na njihove duge lopte nama iza leđa, protiv Talijana nas čeka nešto drugo. Balotellija je lakše čuvati jer čeka loptu, dok Di Natale traži loptu u prostor, pravi je lisac. Nikad ne znaš gdje će, nakon njegovog dobrog ubačaja to je stopostotni gol"S pobjedom bismo riješili sve dileme. Irci i Španjolci? Navijački mogu samo reći da želim da Španjolci pobijede"

Pročitajte više