Simeone: Hvala majkama mojih igrača što su ih rodile s tako velikim mudima

Foto: Guliver Images/Getty Images

MADRIDSKI ATLETICO plasirao se u finale Lige prvaka nakon 40 godina čekanja. Diego Simeone nadmudrio je Josea Mourinha u uzvratnoj utakmici koju su Španjolci dobili s uvjerljivih 3:1.

"Napravili smo sve što je u našoj moći da dođemo do finala. Čestitam svojim igračima, zaslužili smo finale, baš kao i Real", rekao je Simeone.

"Naš prvi gol je otvorio utakmicu, koju smo odigrali na visokom nivou i kao prava momčad, timski. Uostalom, zbog toga smo i nagrađeni na kraju", rekao je Simeone dodavši:

"Hvala majkama mojih igrača što su ih rodile s tako velikim mudima!".

"Reakcija nakon primljenog gola bila je ključna. Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili, okrenuli na 1:2 i vladali terenom i utakmicom. A bila je ovo napeta i sjajna utakmica protiv snažnog protivnika velike prošlosti", kaže španjolski stručnjak.

Na protivnika u finalu ne treba puno trošiti riječi. Prvi put u povijesti za naslov prvaka Europe borit će se momčadi iz istog grada. Osim toga, Atletico je tri utakmice udaljen od naslova prvaka Španjolske, ali još može sve izgubiti.

"Dobro poznajemo Real, toliko smo puta igrali s njima, moćni su i navikli su biti u ovakvim situacijama, a mi smo stigli do finala prvi put nakon 40 godina čekanja. Moramo se oporaviti do prve sljedeće utakmice, mislimo samo na Levante", dodao je.

Pohvalio je i svog vratara Courtoisa, koji je u Atleticu na posudbi iz Chelseaja, a koji je nakon utakmice pokupio i pohvale Josea Mourinha.

"Bio je sjajan. Hoće li ostati? Čelnici kluba će odlučiti što je najbolje za klub i za Thibauta", rekao je Simeone.

Pratite nas na Facebooku

 

Pročitajte više