Sjajna vijest za Kloppa: Goetze i Hummels spremi za wembleysko finale

Foto: Getty images

TRENER Borussije Dortmund Jurgen Klopp posljednjih dana imao je puno kadrovskih problema, a isti su se najviše ticali zdravstvenog stanja Matsa Hummelsa i Maria Goetzea.

No, prema posljednjim informacijama s Westfalena, dvojac će biti spreman za veliko wembleysko finale u subotu, kada će se momčad iz Dortmunda suprotstaviti velikom rivalu - minhenskom Bayernu.

Borussija bez Goetzea od uzvrata polufinala s Realom

Prisjetimo se, Goetze zbog ozljeda zadnje lože lijeve noge nije igrao od uzvratnog polufinalnog ogleda Lige prvaka protiv Reala, dok se Hummels ozlijedio u posljednjem ovosezonskom susretu Bundeslige protiv Hoffenheima.

"Hummelsov nastup je sasvim realan i ako se ništa nepredviđeno ne dogodi bit će na raspolaganju treneru Kloppu. Šanse za nastup Goetze na Wembleyu još su i veće", stoji u klupskog priopćenju.

Goetze i Hummels stožerni igrači Kloppove momčadi

Ne treba ni spominjati koliko ovaj dvojac znači za Borussiju. Hummels je protekle sezone bio stožerni igrač kluba, upisavši 46 nastupa u svim natjecanjima, uz tri gola i pet asistencija. U Ligi prvaka odigrao je deset susreta, a postigao je i gol u susretu osmine finala protiv Šahtara.

Mario Goetze je s druge strane odigrao ukupno 51 susret ove sezone uz fantastičnu statistiku od 19 golova i čak 22 asistencije. U Ligi prvaka mladi je veznjak posebno inspiriran. U 11 susreta upisao je dva gola i osam asistencija. Prisjetimo se, od ljeta će Goetze prijeći na Allianz Arenu za 37 milijuna eura.

 

Pročitajte više