Skansi: Odustane li Ukrajina od Eurobasketa, mi smo spremni!

Foto:Gulliver Image/Getty Images

VLADA RH dala je jamstvo hrvatskom košarkaškom savezu kako bi se Hrvatska kandidirala za EURO 2015. u slučaju da Ukrajina ipak odustane od organizacije zbog dobro poznatih dramatičnih događaja.
 
Pomoćnik ministra  Željka  Jovanovića Petar Skansi, za Index je potvrdio da će Vlada dati garancije i uskočiti u pomoć HKS-u. U MZOS  jučer je održan sastanak predstavnika ministarstva i HKS-a, koji je zastupao glavni tajnik Željko Drakšić.
 
''HKS nas je izvijestio da Ukrajina još službeno nije odustala od organizacije Eurobasketa te da će FIBA donijeti konačnu odluku u svibnju'', rekao je na početku Skansi, pa je dodao:
 
"Vlada je spremna dati podršku HKS-u ako se dogodi, što je veoma izgledno, da Ukrajina ipak odustane. Mi smo spremni na takav rasplet i dali smo  zeleno svijetlo HKS-u da pisanim putem obavijesti FIBA-u da je Hrvatska spremna organizirati Eurobasket.
 
Imamo dvorane, a i tih osam milijuna eura kotizacije koje bi HKS morao dostaviti FIBA-i ne bi smjelo predstavljati problem. Ministarstvo se složilo da bi organizacija jednog ovakvog natjecanja itekako dala vjetar u leđa hrvatskoj košarci, a i ekonomski bi od njega profitirali", zaključio je Skansi.
 
Sad, ostaje nam čekati svibanj i odluku Kijeva. Međutim, nije Hrvatska jedina zainteresirana. Napeti kao puške čekaju odluku FIBA-e i Njemačka, Francuska, Srbija…
 

Pročitajte više