Šok u Areni: Zelg poražen u prvoj rundi!

Foto: Fightsite

ZAGREBAČA Arena drugi put je ove godine ugostila veliki borilački spektakl. Borbe definitivno nisu razočarale, a ni iznenađenja nije nedostajalo. Oko osam tisuća ljudi stiglo je pogledati borbu iskusnog Hrvata i bivšeg UFC prvaka.

U glavnom meču večeri Ricco Rodriguez potvrdio je da je bolji od Zelga Galešića u parteru te je slavio polugom na ruci već u prvoj rundi. Bila je to i Zelgova oproštajna borba prije odlaska u mirovinu.

"Ispao sam šupljeglav pred svojim navijačima. Hvala svima koji su došli", rekao je Galešić nakon poraza i na kraju bacio rukavice u ring u znak kraja karijere.

"Nastup pred domaćom publikom je bio sjajan i žao mi je što sam ih sve razočarao. Žao mi je što nisam pokazao niti 5 posto od onoga što zapravo mogu. Trenirao sam kao životinja četiri mjeseca na 40 stupnjeva u Puli. Ruka je bolje, to nije razlog poraza. Ja sam greške napravio već na početku. Moji udarci su bili nekoliko centrimentara prekratki. On je kapitalizirao svoju prednost na podu jer sam opet, po tko zna koji put ispao glupan. Ricco je crni BJJ pojas, 4 dan i znao je dovršiti posao. Žao mi je i ispričavam se svima, a zahvaljujem se organizatorima, gospodinu Zovku na prilici."

O revanšu protiv Ricca, Zelg je odgovorio šaljivo...

"Imam još jednu zdravu ruku i volio bih da tako ostane. Riccu se ispričavam na ponašanju zadnjih dana. Htio sam malo nabrijati atmosferu i prodati borbu. Ovo je samo posao, nadam se da razumije."

Mladen Brestovac bio je dominantan tijekom većeg dijela svoje borbe protiv Turčina Alija Cenika, pa je meč mirno priveo kraju i slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

U glavnom meču FFC Challenger dijela Ante Delija doživio je svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri. UFC-ovac Dion Staring slavio je sredinom druge runde prekidom. Anti je poraz teško pao, ali par sati nakon toga oglasio se na svom Facebooku profilu nešto malo bolje volje.

"Eto, dogodilo se i to. Prvi poraz. Božja volja i sudbina. Bio sam bolji u prvoj rundi gdje me pred kraj runde pogodio i u totalnom nokautu sam krenuo u drugu rundu koje se uopće ne sjećam. Izgubio sam jednu bitku, ali ne i rat. Obećajem da ću se vratiti jači nego ikada. Nema predaje, hvala vam svima", napisao je Delija.

S druge strane Dion je zadovoljan što je uspio prekinuti niz od tri poraza koji je započeo borbom protiv Daniela Cormiera. "To! Napokon sam se vratio!", poručio je Staring.

FFC 8:

Ricco Rodriguez (USA) def. Zelg Galešić (CRO) - R1 3:50 submission
Mladen Brestovac (CRO) def.  Ali Cenik (TUR) - sudačka odluka
Thomas Hron(CZE) def. Jahfarr Wilnis (NED) - sudačka odluka
Stevan Živković (SER) def. Miran Fabjan (SLO) - sudačka odluka
Francisco Barrio (ARG) def. Darko Banović (AUT) - sudačka odluka
Primož Vrbinc (SLO) def. Dušan Džakić (SER) - R1 1:19 TKO

FFC Challenger 8:

Dion Staring (NED) def. Ante Delija (CRO) - R2 2:42 TKO
Ivica Trušček (CRO) def. Goran Vuković (AUT) - R1 2:13 TKO
Mladen Kujundžić (CRO) def. Senid Imamović (BiH) - R1 1:19 TKO
Laszlo Senyei (HUN) def. Luka Jelčić (CRO) - R2 0:30 TKO
Matej Truhan (CRO) def. Josif Al Said (SER) - R1 3:50 TKO

Pročitajte više