Špaco: Mi smo mliječna momčad

Foto: Hina

HAJDUK je u 26. kolu Prve HNL poražen u Kranjčevićevoj od Zagreb s 2:0. Gostima su presudili Gabrijel Boban i Krovinović, a nisu iskoristili kazneni udarac, kao ni dvadesetak minuta s igračem više.
 
>Hajduk pao u Kranjčevićevoj uz promašeni penal i igrača više, Zagreb još sanja Europu
 
Livaković bolji u "igri vratara"
 
"Utakmica nije bila osobita, no na ovom se terenu i nije moglo drugačije igrati. Rekao bih da je ovo bila igra vratara, presudio nam je Livaković. On je obranio dva zicera, čak i penal, dok je naš vratar dva puta izletio u prazno", riječi su kojima se na susret osvrnuo Stanko Poklepović.
 
Ključnim trenutkom susreta smatra događaj iz 73. minute: "Promašeni jedanaesterac je usmjerio utakmicu. Da smo tada zabili možda bi bilo drugačije, ali nažalost nismo. Čestitam Zagrebu na zasluženoj pobjedi."
 
Na kraju je zaključio: "Ne možemo se vaditi da nismo imali igrače, da nam je netko nedostajao, sve su ovo danas na terenu bili igrači Hajduka. Ali, mi smo 'mliječna momčad', nemamo koncentracije upravljati igrom."
 
Zagreb opet koban za Hajduk
 
U Zagrebovom stožeru slavili su drugu ovosezonsku pobjedu nad Hajdukom. "Danas smo bili na visokoj mentalnoj razini. Nakon tri uzastopna poraza u kojima se događalo sve i svašta morali smo se na kvalitetan način pripremiti za Hajduk. To smo uspjeli, znali smo što očekivati od Splićana, pa moramo biti zadovoljan našom igrom", izjavio je Željko Kopić, trenerski suradnik Dražena Medića nakon susreta.
 
"Mi za razliku od 90 posto momčadi Prve HNL prvo razmišljamo o igri prema naprijed, a ne odma o defenzivi. Mi tražimo igru, naš je cilj što bolje organizirati igru prema naprijed, a nakon izgubljene lopte pokušati što prije vratiti posjed lopte. Danas smo to dobro radili, po boljem terenu to će biti još kvalitetnije", zaključio je.

Pročitajte više